Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο ανοδικό σερί ψάχνουν οι long

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Η συντήρηση της θετικής τάσης αλλά και η αύξηση των συναλλαγών τα ζητούμενα για τους traders στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Το άτυπο window dressing και πώς αναμένεται να επηρεάσει τις κινήσεις των «παικτών».

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο ανοδικό σερί ψάχνουν οι long

Με την φορά του Ιουλίου η πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου.

Με εύλογο το ερώτημα, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του μηνός και εβδομάδος, εάν και υπό ποίες προϋποθέσεις θα μπορούσε να συντηρηθεί η long τάση. Τα κεκτημένα των αγοραστών τον προηγούμενο για συνεχόμενο μήνα, που ναι μεν εκ πρώτης όψεως δεν "δείχνει" να "κρύβει" τις μεγάλες ειδήσεις πλην όμως μπορεί να κάνει την διαφορά συν το επιπλέον για θέσεις που αποκτήθηκαν από χαμηλότερες τιμές τις προηγούμενες εβδομάδες.

Για τον S&P500, το χαμηλό σημείο (Ιουλίου) ήταν στις 3.721,56 μονάδες, περιοχή εκκίνησης της ανοδικής διόρθωσης που την Παρασκευή βρήκε τον δείκτη στις 4.130,29 μονάδες.

Ανάλογα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, για τον Γενικό Δείκτη ήταν λίγο χαμηλότερα των 780 μονάδων. Στις 851,05 μονάδες την τελευταία συνεδρίαση Ιουλίου και σημείο αναφοράς-ενδεχομένως- εκκίνησης για τον Αύγουστο.

Από τις 2.050,08 ο FTSE25, από τις 521,14 ο Δείκτης Τραπεζών και από τις 1.363,28 ο FTMidCap, μετά από έναν εβδομαδιαίο κύκλο που χαρακτηρίστηκε από χαμηλές- μέτριες συναλλαγές. Στα 47 εκατ. ο μέσος όρος την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας πως την Παρασκευή η πρώτη 5άδα με βάση την αξία συναλλαγών ήταν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και δεύτερη Mytilineos, ΔΕΗ, TITANc, Motor Oil και Πειραιώς. Σε όλες-πλην ΟΠΑΠ- με υπερίσχυση αγοραστών όπως και για τις επόμενες 5 των Jumbo, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Lamda Development, Coca Cola.

Και οι 15 από τον FTSE25, καταδεικνύοντας την στόχευση traders, επενδυτών όπως και την εκτίμηση για άτυπο window dressing (7μηνου). Ενδεχόμενο, που στον βαθμό που συνέβη επηρέασε την στάση των επενδυτών, κάτι που μένει να φανεί εάν θα έχει συνέχεια από σήμερα, και σε πρώτη φάση μέχρι και την συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στο επίκεντρο και τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου-όπως σημειωνόταν στο χθεσινό σχόλιο μας- για Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ διαδοχικά μέχρι την Πέμπτη.

Στο ταμπλό σήμερα 222.800.215 νέες μετοχές της Intralot που προέκυψαν από την ΑΜΚ. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v