Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με αβαντάζ οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Ηπιες πιέσεις στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Ο «γεωπολιτικός παράγων» και οι εξελίξεις στην Ταϊβάν πιέζουν τις διεθνείς αγορές, δίνοντας πλεονέκτημα στους short. Ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων για ΔΤΡ, ποιες μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο.

Με αβαντάζ οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο η πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου αλλά η όξυνση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον-Πεκίνου ξανά ανεβάζει το θερμόμετρο, δίνοντας-από νωρίς- πλεονέκτημα στους short.

Το τελευταίο, που χρειάζονταν (και ) οι αγορές ήταν η επιβάρυνση του γεωπολιτικού κλίματος σε άλλο ένα μέτωπο- αυτό της Ταϊβάν- σε μία συγκυρία που για την Ευρώπη και δη την Γερμανία μηνύματα, ενδείξεις γίνονται όλο και πιο δυσοίωνα.

"Βουτιά" νωρίτερα στις αγορές της Ασίας, στην προσυνεδριακή της Νέας Υόρκης τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε διόρθωση 0,41% (4.103 μονάδες), το πετρέλαιο τύπου WTI υποχωρεί οριακά στα 93,18$, ο δε δείκτης VIX/CBOE παρέμενε σταθερός στις 22 μονάδες. Σε χαμηλό 3 εβδομάδων πλησίαζε το αμερικανικό νόμισμα.

Στα ευρωπαϊκά, οριακά χαμηλότερα στις 13.479 μονάδες ο DAX, ενδιαφέρουσα η θετική διαφοροποίηση μεταξύ Stoxx Banks και Δείκτη Τραπεζών όσον αφορά στην υπεραπόδοση του δεύτερου.

Στις 551,93 (5,91%) ο ΔΤΡ με 11,54% σε εβδομαδιαίο και 11,39% σε μηνιαίο, πρακτικά αφήνοντας περιθώριο για front running από την πλευρά όσων έπαιξαν τα αποτελέσματα εξαμήνου των συστημικών.

Θετικό το δείγμα γραφής για Eurobank, Εθνική σύμφωνα με την JP Morgan (σχετικό θέμα του Γιώργου Α. Σαββάκη) σε αναμονή ανακοινώσεων από Alpha Bank, Πειραιώς.

Τέσσερις οι διεκδικητές για τα 72 ξενοδοχεία της Intrum (project Tethys) σύμφωνα με την Αναστασία Παπαϊωάννου, υψηλές πτήσεις σε έσοδα και κέρδη για την Cepal (Alpha Bank) σημείωνε νωρίτερα ο Χρήστος Κίτσιος.

Στηρίξεις για τον ΔΤΡ στο εύρος τιμών μέχρι το όριο των 530 μονάδων.

Επαναφορά- ενδοσυνεδριακά- προς την περιοχή των 2.100 για τον FTSE25 (2.088,63) με σημεία αναφοράς ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, Motor Oil και σε αναμονή για τα αποτελέσματα του ΟΤΕ-μεθαύριο Πέμπτη-.

Τεχνικά, ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων (βραχυπρόθεσμα/ημερήσιο) και βλέπουμε ανάλογα (και ) με την εικόνα της αγοράς της Wall Street.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v