Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trading πέριξ των 870 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, μεγαλύτερη η μεταβλητότητα μέσα στο ταμπλό. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο η ΔΕΗ, επανέρχεται πάνω από τα 6 ευρώ. Μεικτά πρόσημα στις τραπεζικές μετοχές, πιέσεις για Coca Cola.

Trading πέριξ των 870 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση συγκριτικά- για την εποχή- αυξημένης μεταβλητότητας με την προσοχή των επενδυτών στις διεθνείς εξελίξεις και τα οικονομικά στοιχεία/αποτελέσματα.

Από 0,22% υψηλότερα και τις 4.105 μονάδες τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, οριακά με θετικό πρόσημο 0,08% στις 13.462 ο DAX στην Φρανκφούρτη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη γίνεται μεταξύ 866,37-872,51 μονάδων.

Στα 30 εκατ. η αξία των συναλλαγών, περίπου στα χθεσινά μεγέθη σε μία συνεδρίαση όχι και τόσο υποτονική λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών.

Αρχικά στην Πειραιώς, από τον τραπεζικό κλάδο, λόγω της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου, στη συνέχεια στην ΔΕΗ με το που επιβεβαιώθηκε η έγκριση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, νωρίτερα από την έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων της Επιχείρησης.

Συνεδρίαση, που σε αρκετά σημεία παραπέμπει στην χθεσινή, καθώς ξεκίνησε με πωλήσεις/διόρθωση και επιβεβαίωση στηρίξεων συνεχίστηκε με "γύρισμα" και δυνατότητα μερικής κατοχύρωσης διψήφιων αποδόσεων που ως συνέπεια είχαν την εδώ και μία ώρα εκ νέου μικρή διόρθωση της αγοράς.

Σε Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς οι περισσότερες συναλλαγές με ΟΠΑΠ, Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ.α να ακολουθούν.

Σε εύρος 9 μονάδων (561-570) η διακύμανση για τον ΔΤΡ, με ζητούμενη την υπέρβαση των 580 (κατ' ελάχιστον) σε "κλείσιμο" Παρασκευής.

"Κρατά" τις 2.100 αν και για λίγο διόρθωσε έως τις 2.098,86 μονάδες ο FTSE25, με την ΔΕΗ κερδισμένη της ημέρας και ισχυρό βραχυπρόθεσμο trend (εβδομαδιαίο) μετά την έγκριση του buy back.

Επάνοδος πάνω από τα 6 ευρώ, για πρώτη φορά μετά τις αρχές Ιουνίου.

Στα 16,64-16,90 ευρώ ο τίτλος του ΟΤΕ, σε αναμονή της ανακοίνωσης των μεγεθών του Ομίλου αύριο πρωϊ.

Entersoft, AVAX, Τεχνική Ολυμπιακή, Autohellas, BriQ, Fourlis ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Με την σχέση 49/46 ενδεικτική της σχετικής ισορροπίας που διαμορφώνεται λίγο πριν τις 14.30'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v