Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνεται η πτώση στο Χρηματιστήριο, διορθώνουν οι τράπεζες

Προς τις 820 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης παρά το θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών. Περιορισμένος ο τζίρος. Ανοδος για Motor Oil, σταθερός ο ΟΤΕ.

Εντείνεται η πτώση στο Χρηματιστήριο, διορθώνουν οι τράπεζες

Σταθεροποιητικά τα κύρια ευρωπαϊκά, με διευρυνόμενες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ανοδικά αντιδρούν FTSE100 (0,79%) στο Λονδίνο, DAX (0,05%) στη Φρανκφούρτη, αλλά στην Αθήνα είναι οι πιεστικές ρευστοποιήσεις κυρίως σε τραπεζικές μετοχές που «γυρίζουν» τον Γενικό Δείκτη προς τις 820 (-1,45%).

Στο 4,16% η διόρθωση για τον ΔΤΡ, ισχυρότερη σταδιακά μετά τις 12:00-12:30, με πωλήσεις από ξένα, κυρίως όμως εγχώρια χαρτοφυλάκια, με συνέπεια η αρχικά διαχειρίσιμη πτώση να προσλάβει επιθετικότερο χαρακτήρα το τελευταίο 2ωρο.

Κυρίως εγχώρια χαρτοφυλάκια αλλά και 2-3 ξένα, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, μειώνουν θέσεις από κλάδο και μετοχές που το τελευταίο διάστημα υπεραπέδιδε έναντι της αγοράς, απέφερε κάποιες μικρές έστω αλλά θετικές αποδόσεις σε όσους ήταν τοποθετημένοι από χαμηλότερες τιμές.

Από τις 510 μονάδες -στις 7 Σεπτεμβρίου ο ΔΤΡ διόρθωσε ανοδικά έως τις 572 μονάδες- στη χθεσινή συνεδρίαση -ολοκληρώνοντας κατά πώς φαίνεται έναν βραχυπρόθεσμο κύκλο. Στη διάρκειά του -με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο- επιτεύχθηκε η μερική διαφοροποίηση του ΧΑΑ έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στις 818 μονάδες για τον ΓΔ η περιοχή στήριξης -σύμφωνα με την από χθες προσέγγισή μας-, μένει να φανεί εάν θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς, από αύριο, ανάλογα με τις ανακοινώσεις Powell το βράδυ.

Στα 19 εκατ. η αξία συναλλαγών νωρίτερα (*), ένδειξη πως ούτε οι πωλήσεις ούτε οι αγορές έχουν αυξηθεί, αντιθέτως η προσφορά είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης (μη θεωρώντας ενδεικτική της Δευτέρας, λόγω αργίας στο City/Λονδίνο).

Σε Εθνική (3,184), Alpha Bank (0,885), Eurobank (0,903) οι περισσότερες πωλήσεις, μεγαλύτερες με 4,03% οι απώλειες για τη Eurobank.

Σταθερά Motor Oil (15,99), OTE (15,57) οι μόνες δύο με θετικό πρόσημο από τα 21 blue chips του δείκτη.

Νέες συνεχόμενες πωλήσεις στη μετοχή της Lamda Development (5,685), δεύτερη σερί ισχυρή διόρθωση στον τίτλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (16,34), νέος γύρος ρευστοποιήσεων σε Viohalco (3,39), ElvalHalcor (1,392).

Στις 25/86 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

(*) στις 14:35

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v