Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρητική κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα στο Χρηματιστήριο

Ανοδος προς τις 840 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με περιορισμένο τζίρο. Σε τροχιά υπεραπόδοσης έναντι των blue chips παραμένουν οι τράπεζες. Ξεχωρίζουν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Quest, πιέσεις για Aegean.

Συντηρητική κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα στο Χρηματιστήριο

Προσεκτικό ανοδικό βήμα στα ευρωπαϊκά, έως τις 842 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά με την προθεσμιακή αγορά στη Wall Street από το 0,40% στο οριακά μείον 0,02%, ο ρυθμός από την πλευρά των αγοραστών επιβραδύνεται.

Με αγορές το ξεκίνημα της συνεδρίασης σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, ανάλογη αρχή και στην Αθήνα, αλλά με τη ροή εντολών να περιορίζεται στα μέτρια χθεσινά μεγέθη.

Μόλις 2,8 εκατ. τζίρος στο ημίωρο δεν συνιστά ό,τι και το πιο ενθαρρυντικό για την αλλαγή της φθίνουσας τάσης των τελευταίων ημερών. Ανάλογο το ενδιαφέρον, χωρίς ενεργό συμμετοχή ξένων -τουλάχιστον στα πρώτα 30'-, με αποτέλεσμα αυτό που κρατούν οι επενδυτές είναι το θετικό πρόσημο για αρκετές μετοχές του δείκτη και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Προφανώς και ουδείς αναφέρεται σε ουσιαστική αλλαγή προσανατολισμού, ενόσω τα ξένα funds είτε συνεχίζουν να απέχουν (στην πλειονότητά τους) είτε εξακολουθούν να μειώνουν μέρος των θέσεών τους.

Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά αυτές αποτυπώνουν το stock picking, σχεδόν μονόδρομος για όποιον παραμένει ενεργός στην αγορά.

Εως τις 842,03 μονάδες η αρχική αντίδραση για τον ΓΔ, που «γύρισε» όμως σχεδόν άμεσα με την κλίση των futures του S&P500 και του FTSE100.

Συντηρείται το πλεονέκτημα των τραπεζικών έναντι των blue chips, με τον ΔΤΡ έως τις 567,75 μονάδες και τον FTSE25 έως τις 2.032,17, με σημεία αναφοράς για τους long τις 580 και 2.050 μονάδες αντίστοιχα.

Σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ οι περισσότερες συναλλαγές από τους αγοραστές, επάνοδος, μετά από καιρό, μη τραπεζικής 3άδας, με Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank να ακολουθούν και Motor Oil, Eurobank, Mytilineos, Jumbo να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Με αγοραστές πλην ΜΟΗ (15,89) και εντολές σε υψηλότερη τιμή για ΔΕΗ (5,25), Mytilineos (14,61), Jumbo (14,40).

Συνέχεια ανοδικής αντίδρασης για Quest (4,34) μετά την αποχώρηση ξένου διαχειριστή, ανάλογη τάση για ΠΛΑΙΣΙΟ (3,43), Flexopack (6,90), EpsilonNet (5,64) ενδεικτικά από τις 47 με άνοδο, στις 11:15, έναντι 23 με πτώση και 94 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Στα 3,5 εκατ. ο τζίρος, χωρίς να έχει αλλάξει ο ρυθμός εντολών από τις 11:00 και μετά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v