Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο με τζίρο... 15αύγουστου το Χρηματιστήριο

Στα όρια των 830 μονάδων υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης τον ισχνό όγκο συναλλαγών, λόγω και του κλειστού Σίτι. Σε Alpha Bank και ΔΕΗ ποντάρουν οι αγοραστές, ποιες μετοχές είναι στο στόχαστρο των πωλητών.

Στο κόκκινο με τζίρο... 15αύγουστου το Χρηματιστήριο

Στη συνεδρίαση της Fed η προσοχή των επενδυτών, κλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, με τα ευρωπαϊκά
στο «κόκκινο» καθώς στην προθεσμιακή της Νέας Υόρκης επιμένουν οι πωλητές.

Ανάλογο κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη χαμηλή αξία συναλλαγών να σχετίζεται και με το κλειστό -λόγω της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ- City, γεγονός που σε σημαντικό βαθμό επηρεάζει (και) τα καθ' ημάς.

Ξεκάθαρα πωλητική η εξέλιξη της συνεδρίασης από Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα, αλλά με εμφανή την προσοχή πωλητών-αγοραστών στη διαχείριση της κατάστασης.

Απώλειες έως τις 827,22 μονάδες, συνέπεια των σταθερών ρευστοποιήσεων από τις πρώτες κιόλας εντολές, με το χαμηλό ημέρας στο διάστημα 12:00-14:15, με σταδιακό «γύρισμα» των πωλήσεων σε αγορές και μερική κάλυψη των απωλειών.

Στις 830 μονάδες ο ΓΔ -νωρίτερα στις 14:35- με τζίρο 13,9 εκατ. (έναντι 60 plus εκατ. μέσος όρος προηγούμενης εβδομάδος), με τη διαφορά να γίνεται μέσω συγκεκριμένων τραπεζικών χαρτιών και blue chips.

Αλλωστε, σ' ένα «ρηχό» χρηματιστήριο, με τζίρους λίγων εκατ. ευρώ, όπως και να εκτιμηθεί, δεν οδηγεί σε ουσιαστικό συμπέρασμα.

Σε Alpha Bank και ΔΕΗ η εστίαση των αγοραστών, οι δύο κατ' εξοχήν επιλογές τους από την αρχή της συνεδρίασης με εντολές στα 0,888-0,908 και 4,98-5,175 ευρώ αντίστοιχα.

Από τις 546,97 στις 559,04 ο ΔΤΡ με σύντομες εξάρσεις σε θετικό έδαφος, στο εύρος των 1.990,73-2.012,21 ο FTSE25 με εμφανώς χειρότερη (τεχνικά) εικόνα. Για ακόμη μία -συνεχόμενη- συνεδρίαση η υπεραπόδοση -συγκριτικά πάντα- των τραπεζικών είναι αυτή που συντηρεί την αγορά πάνω από τις 820 μονάδες και τις προσδοκίες των long για ένα ενδεχόμενο «γύρισμα».

Η Εθνική συνδράμει στην Alpha Βank από τα τραπεζικά, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ, Quest, ΟΛΠ στη ΔΕΗ από τα μη τραπεζικά του δείκτη.

Ωστόσο, η εκροή συνεχίζεται, με σταθερούς πωλητές σε μία συγκυρία που οι αγοραστές δεν έχουν λόγο να «κυνηγούν» τις τιμές, τουναντίον.

Εμφανής η κλίση υπέρ των πωλητών -σε 63 μετοχές- έναντι των αγοραστών -σε 27- με Flexopack, MIG, Attica Bank, Μπήτρος, Πετρόπουλος, Κορδέλου κ.α. από την επίσης υποτονική μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Στις 560 χιλ. η αξία συναλλαγών μέσω πακέτων, με αρκετά μικρά στην Quest και ένα των 25 χιλιάδων μετοχών της Jumbo στα 13,83 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v