Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψύχραιμο» στο νέο σκηνικό το Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στον απόηχο των κινήσεων της Fed. Τεστ αντοχής για τις 818 μονάδες. Συμμάζεμα και στις ευρωαγορές. Πιέσεις για Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο. Ισχυρά κέρδη για Byte, Autohellas.

«Ψύχραιμο» στο νέο σκηνικό το Χρηματιστήριο

Με απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσπάθεια διαχείρισης των νέων δεδομένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Απόρροια της χθεσινής νέας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, αναμενόμενης και εν πολλοίς προεξοφλημένης, οι ρευστοποιήσεις από την πλευρά των πωλητών σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο.

Ηπιότερη η διόρθωση στην Αθήνα, κυρίως λόγω της χθεσινής προεξόφλησης, με την «ουρά» πωλήσεων μικρότερη απ' ό,τι στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 12.684 (-0,75%) ο DAX, στις 7.204 (-0,45%) ο FTSE100, με την προθεσμιακή αγορά στη Wall Street στο «κόκκινο».

Σε αυτό το κλίμα, στο ΧΑΑ οι πρώτες εντολές -από την προσυνεδρίαση- έδειξαν την τάση, σε συνέχιση της χθεσινής διόρθωσης αλλά με την περιοχή των 818 μονάδων να λειτουργεί ως ανάχωμα. Πρώτη επιβεβαίωση -με γνώμονα την τεχνική ανάλυση-, απαιτούνται τουλάχιστον άλλες δύο στη σημερινή-αυριανή συνεδρίαση. Τυχόν κλείσιμο εβδομάδας πάνω από τις 818 διατηρεί ενεργό το long ενδεχόμενο για τον Σεπτέμβριο.

Στις 824,19 μονάδες (-0,17%) ο ΓΔ, στις 1.989 (-0,21%) ο FTSE25, στις 550 (0,10%) ο ΔΤΡ.

Με την αξία συναλλαγών στα 5,9 εκατ. νωρίτερα -στις 11:10-, εστιασμένες σε μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Byte, ETE, Motor Oil, Eurobank, Alpha Bank, Autohellas κ.α.

Ενθαρρυντική ένδειξη η ενεργοποίηση αντανακλαστικών -από «ισχυρά χέρια»-, με γνώμονα επιχειρηματικές εξελίξεις και ενέργειες υπέρ των μετόχων.

Ενδεικτικές οι περιπτώσεις της Byte, με αυξημένες συναλλαγές στα 3,495 (6,55%), με θεαματικά αυξημένες συναλλαγές και της Autohellas, επίσης με υψηλό τζίρο στα 10,16 (5,61%).

Περιπτώσεις που ενισχύουν την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως όταν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι και αναπτύσσονται συνέργειες, η επενδυτική κοινότητα ανταποκρίνεται.

Κρατάμε τις περιπτώσεις των Byte, Autohellas στα θετικά της πρώτης ώρας, παράλληλα με την ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης. Κυρίως όμως της προκαταβολικής «τιμολόγησης» της χθεσινής κίνησης της Fed και των άμεσων/πρώτων συνεπειών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v