Χρηματιστήριο: Με Coca Cola «κλειδώνει» το θετικό πρόσημο

Στις 865 μονάδες κρατά τα κέρδη του ο Γενικός Δείκτης, χάρη στην ευρεία άνοδο άνω του 3% για την Coca Cola HBC. Διαφοροποίηση Πειραιώς με σημαντική άνοδο, υποχωρεί η Εθνική. Αξιόλογα κέρδη για ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΤΕΝΕΡΓ.

Χρηματιστήριο: Με Coca Cola «κλειδώνει» το θετικό πρόσημο

Με θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά, στις 866 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε ιστορικό υψηλό ο πληθωρισμός σε χώρες της Ευρωζώνης, εντείνοντας τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης
της ευρωπαϊκής οικονομίας. Διψήφια ποσοστά για οικονομίες χωρών της Γερμανίας, Ολλανδίας, Ιταλίας, «ανάσα» με οριακά μονοψήφιο για της Ελλάδας, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Εξέλιξη που διευκολύνει όσους κάνουν και σήμερα «ταμείο» Οκτωβρίου, κλείνουν 10μηνο, καθώς συντηρείται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία η ανοδική τάση για δείκτες και μετοχές. Δίνεται έτσι η ευχέρεια σε όσους επιθυμούν να κλείνουν θέσεις κατά 9,50% υψηλότερα για τον ΓΔ, με μεγαλύτερη απόδοση 15% για τον ΔΤΡ αλλά και 10,5% για τον FTSE25.

Με την προσοχή στη στάση του δ.σ. της Fed και των ανακοινώσεων Πάουελ, με μερίδα αναλυτών να μην αποκλείει ένα μήνυμα επιβράδυνσης όσον αφορά στην αύξηση των επιτοκίων. Μεθαύριο τα νεότερα, συνεκτιμώντας τη στάση των επενδυτών ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Εως τις 871,25 μονάδες η αντίδραση για τον ΓΔ λίγο μετά τις 13:00, σημείο όπου ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης πωλήσεις, με συνέπεια τη διολίσθηση κατά 5 μονάδες χαμηλότερα.

Εως τις 2.111,71 μονάδες η κίνηση για τον 25άρη, με εμφανή τη μετατόπιση ρευστότητας/συναλλαγών από τα τραπεζικά χαρτιά προς συγκεκριμένα blue chips.

Τόσο τεχνικά όσο συναλλακτικά η μετατόπιση είναι διακριτή.

Ενθαρρυντική ένδειξη η επαναφορά του δείκτη στην περιοχή των 2.103 μον. -κύριος στόχος-, ενισχύοντας έτσι την ανθεκτικότητα των 2.077 ως στήριξη.

Εως τις 603,29 μονάδες ο ΔΤΡ, σύμφωνα και με τις τεχνικές συντεταγμένες που αναφέρθηκαν από νωρίς στον Εκηβόλο.

Μερική κατοχύρωση θέσεων (μηνός) στην Εθνική, μετοχή με τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τον Οκτώβριο.
Με αγορές σε Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς.

Πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για τα mezz των Sunrise (στο 0,081 με μείον 42,14% και συναλλαγές 2,2 εκατ. τμχ.) και Galaxy Cosmos (στο 0,18 με μείον 33,34% και 890 χιλ. τμχ. στις 14:55).

Με πωλητές και το PVMezz (της Πειραιώς) στο 0,057 (-3,37%).

Σε ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Mytilineos, Jumbo, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Helleniq Energy κ.α. συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές με πλεονέκτημα των αγοραστών, που με την Coca Cola HBC κάνουν και σήμερα τη διαφορά.

Στα 22,03 (3,19%) η Coca Cola HBC με σταθερούς αγοραστές από τις πρώτες κιόλας εντολές, σταθερά με αγορές σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (18,83) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,55) σταδιακά ενισχύονται στη ΜΟΗ (17,48) ενώ απορροφάται η προσφορά στη Mytilineos.

Στις 51/58 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, στις 15:00.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v