Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση πάνω από τις 880 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Σε υψηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, με μέτριο ρυθμό εντολών και αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές. Στήριξη στην τάση από τα κέρδη στις «βαριές» Coca Cola και ΟΤΕ, ξεχωρίζει και η Τιτάν.

Κίνηση πάνω από τις 880 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Υποτονική, από το ξεκίνημά της, η συνεδρίαση σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο με την προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης σε οριακά αρνητικό έδαφος.

Ανάλογη η εκκίνηση και στο χρηματιστήριό μας, με μεικτές εντολές στην προσυνεδρίαση και πρώτες από τους αγοραστές στα τραπεζικά χαρτιά από το «άνοιγμα» κιόλας.

Από τις 877,81 μονάδες για τον ΓΔ, με τις πρώτες εντολές έως 5 μονάδες υψηλότερα, κυρίως με τραπεζικά και συγκεκριμένα blue chips.

Μέτριος όμως ο ρυθμός εντολών, ουδεμία σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής, άτονος σε γενικές γραμμές όπως στις τέσσερις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Εως τις 2.147,08 για τον FTSE25 και έως τις 619,35 για τον ΔΤΡ η αντίδραση, απόρροια αγορών σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Mytilineos, Coca Cola HBC, AEGEAN, TITAN και σε Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς.

Σε αναμονή και της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου τόσο των τεσσάρων συστημικών όσο και ομίλων, με τον ΟΤΕ σε πρώτο πλάνο.

Στα 1,002-1,01655 η «μάχη» μεταξύ πωλητών-αγοραστών στη μετοχή της Eurobank, στο 0,964 η Alpha Βank, στα 3,76 η Εθνική και στο 1,278 ευρώ η Πειραιώς.

Μετοχές δείκτη ΟΤΕ και Coca Cola HBC στα 15,92 και 21,87 αντίστοιχα, στηρίζοντας την αντίδραση του 25άρη προς τις 2.164, όπου και η κοντινή αντίσταση.

Στα 17,11 η μετοχή της Mytilineos, στα 19,04 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, με θεαματικό ανοδικό σερί, στα 6,25 της ΔΕΗ.

Με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 45/18 και μεγαλύτερη άνοδο -από τα mid&small caps- για Fourlis, Premia, Δρομέα -αντιδρώντας και οι 3 από χαμηλές τιμές-, Ευρωσύμβουλοι, Ideal Holdings, ΕΚΤΕΡ κ.α.

Χωρίς μεταβολή για 94 μετοχές, ενδεικτική του υποτονικού αρχικού ημιώρου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v