Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις παρυφές των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται το «φλερτ» με το κρίσιμο όριο για τον ΓΔ. Ξεχωρίζει η Alpha Bank, ράλι για ElvalHalcor και Viohalcο. Κίνηση σε νέα ιστορικά υψηλά για Τέρνα Ενεργειακή. Κινητικότητα στα mid caps.

Στις παρυφές των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο

Παραμένει υποτονικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, κάτι κινείται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εμφανής η στάση αναμονής των επενδυτών σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και εν μέσω αντικρουόμενων εκτιμήσεων για την πολιτική της ΕΚΤ και με τα fuures στη Νέα Υόρκη να έχουν γυρίσει οριακά ανοδικά.

Εμφανώς πιο νευρώδης σε σχέση με χθες η μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης, με ενεργότερη συμμετοχή επενδυτών σε τραπεζικά χαρτιά και σηματωρούς των blue chips. Διαφοροποίηση που αποτυπώνεται αφενός στη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, αφετέρου στη διαμόρφωση προϋποθέσεων για intraday trading εντολές.

Σε θετικό έδαφος ο ΓΔ από την αρχή της συνεδρίασης, με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα στο πρώτο 5'.

Από τις πρώτες κιόλας εντολές φάνηκε ότι για σήμερα θα εκδηλωνόταν περισσότερο ενδιαφέρον, τάση που συνεχιζόταν μέχρι νωρίτερα που ο ΓΔ «φλέρταρε» με τις 900 (0,83%), ο FTSE25 με τις 2.190 (0,82%) και τη διαφορά να γίνεται με το 1,15% του ΔΤΡ στην περιοχή των 640 μονάδων.

Σε ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Eurobank, Alpha Bank, OTE οι περισσότερες συναλλαγές, με τις αγορές σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Alpha Βank να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του εμφανώς βελτιωμένου κλίματος.

Μάλιστα οι εντολές στην πρώτη μέχρι τα 19,99 ευρώ -νέα ιστορικά υψηλά- σε συνδυασμό με ανάλογες εντολές στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έως τα 9,93 ευρώ θεωρήθηκαν θετική ένδειξη για την ευόδωση της πολυαναμενόμενης συμφωνίας.

Οπως επίσης οι στοχευμένες εντολές στη δεύτερη έως το 0,9744 ευρώ ενίσχυσαν την εκτίμηση όσων κάνουν λόγο για διεύρυνση του μειοψηφικού ποσοστού της Reggeborgh.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η αγορά χρειάζεται εξελίξεις και σενάρια στην προσπάθεια των long να διαμορφωθεί ρεύμα υπέρβασης των 903-910 μονάδων, καθώς σε μία εβδομάδα ολοκληρώνεται ο Νοέμβριος.

Επίσης με αγορές στη μετοχή των ΟΠΑΠ (13,09), Mytilineos (17,10), Viohalco (3,95), ElvalHalcor (1,634), Motor Oil (17,74) κ.α.

Βελτιωμένη η εικόνα και για μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό, με αρκετά mid caps να ακολουθούν την τάση.
Cenergy Holdings, AVAX, IDEAL Holdings, Ικτίνος, Epsilon Net, Profile ενδεικτικά mid caps από τις συνολικά 52 μετοχές με θετικό πρόσημο.

Στα 3,6 εκατ. η αξία προσυμφωνημένων συναλλαγών, με πακέτα αρχικά για 21.450 μτχ. της AEGEAN στα 4,94 ευρώ και στη συνέχεια σταδιακά για 35.000 τμχ. της ΤΕΝΕΡΓ στα 19,80 ευρώ, για 2+1 πακέτα στη Eurobank από 1.000.000 στο 1,078 και 600.000 μτχ. στην ίδια τιμή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v