Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχύ προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Συντηρείται η θετική φορά, επίπεδα πάνω από τις 910 μονάδες «δοκιμάζει» ο Γενικός Δείκτης, με κέρδη για τράπεζες και blue chips. Υπεραποδίδουν ΔΕΗ και Motor Oil, τζίρος στην Alpha Bank.

Βραχύ προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, σταθερά πάνω από τις 900 μονάδες οι εντολές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με κλειστή σήμερα την αγορά της Νέας Υόρκης, σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο οι αγοραστές έχουν μεν μικρό προβάδισμα, πλην όμως ζητούμενη φαίνεται να είναι η διασφάλιση των κεκτημένων Νοεμβρίου και 11μήνου.

Στις 14.545 (0,80%) ο DAX, στις 7.462 (0,02%) ο FTSE100, με τον Γενικό Δείκτη στις 910 (0,41%).

Η συντήρηση της ανοδικής τάσης διευκολύνει τους αγοραστές να ενεργήσουν σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, με αποτέλεσμα ο Δείκτης Τραπεζών να ενισχύεται προς τις 655 (0,42%) και ο FTSE25 προς τις 2.215 (0,56%).

Με γνώμονα και τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου 3μήνου ενεργούν οι επενδυτές, ενδεικτική η περίπτωση της Motor Oil αλλά και την εικοτολογία των ημερών όπως για παράδειγμα με την Alpha Βank.

Σε Motor Oil και Alpha Bank οι πιο στοχευμένες των αγοραστών σε τιμές έως τα 18,44 και το 1,025 ευρώ αντίστοιχα.

Με συναλλαγές 1,6 εκατ. τμχ. στη μετοχή της Alpha Βank -σε συνέχεια των 18,5 εκατ. (Τετάρτης-Τρίτης)- είναι προφανές πως «ισχυρά χέρια» χτίζουν θέση μέσω της υποκείμενης αγοράς. Από την πλευρά της Reggeborgh, παρότι τηρείται... σιγή ασυρμάτου, «φωτογραφίζεται» από χρηματιστές ως ο κύριος αγοραστής για τρίτη σερί συνεδρίαση.

Υποστηρικτική της τακτικής των long η ενεργοποίηση αγοραστών στη μετοχή της ΔΕΗ, από νωρίς στα 6,285 ευρώ.

Στην περίπτωση της Επιχείρησης το διακύβευμα «παίζεται» στην απόκτηση (ή όχι) της ENEL Romania, ενδεχόμενο που εάν επιβεβαιωθεί, θα ανέβαζε τα δεδομένα τόσο για τη ΔΕΗ όσο για τον κλάδο ευρύτερα.

Με 89 μετοχές χωρίς μεταβολή, οι αγοραστές υπερτερούν σε 40 έναντι 37 με πωλητές.

Στα 7,1 εκατ. ο τζίρος με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v