Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια αφομoίωσης των 900 μονάδων

Ελαφρά υψηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες με οδηγό, κατά κύριο λόγο, τον τραπεζικό. Σε καλύτερα επίπεδα κινείται η αξία των συναλλαγών. Η εικόνα στα blue chips.

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια αφομoίωσης των 900 μονάδων

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, οριακά υψηλότερα τα futures στην Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
οι αγοραστές βήμα-βήμα επιχειρούν να απομακρυνθούν από τις 900 μονάδες. Με βάση το χθεσινό "πάτημα" ακριβώς πάνω στο συγκεκριμένο όριο οι πρώτες εντολές με σταδιακή ενίσχυση τους σε τραπεζικά χαρτιά και συγκεκριμένα blue chips.

Με τον τραπεζικό κλάδο και πάλι σε θέση οδηγού τόσο συναλλακτικά όσο από την πλευρά της απόδοσης έναντι εταιρειών του δείκτη, με ενδεικτική την απόκλιση μεταξύ ΔΤΡ με 1,60% προς τις 655 μονάδες έναντι του FTSE25 που με 0,61% επανέρχεται στην περιοχή των 2.200 μονάδων.

Ενθαρρυντική ένδειξη η αξία συναλλαγών την πρώτη ώρα συνεδρίασης, λίγο πάνω από τα 10 εκατ. χωρίς σημαντικές προσυμφωνημένες συναλλαγές, παράλληλα με την συνέχιση της μόχλευσης σε τίτλους των Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και δευτερευόντως Eurobank.

Στην περίπτωση της Alpha Bank, οι εντολές από την πλευρά των αγοραστών ανέβηκαν έως τα 1,022 με αφετηρία τα 0,99 ευρώ και εντεινόμενη φημολογία για σταθερό "ισχυρό αγοραστή". Με τις περισσότερες συναλλαγές η μετοχή της Alpha Bank με δεύτερη την Πειραιώς με χρηματιστές να επισημαίνουν ότι σε αμφότερων το μ.κ κοινός παρονομαστής είναι ο John Paulson με σημαντικά μειοψηφικά ποσοστά.

Με πωλήσεις η μετοχή της ΔΕΗ στα 6,27 (-1,42%) με αγορές οι επόμενες μετοχές της 10άδας, ενδεικτική του κλίματος/τάσης που συνεχίζεται από την χθεσινή συνεδρίαση.

Στα 17,21 ευρώ η μετοχή της Mytilineos, στα 13,04 του ΟΠΑΠ, στα 19,71 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στα 3,805 της Εθνικής, στα 1,085 της Eurobank, στα 18,10 της Motor Oil και στα 4,055 της Viohalco.

Σαφές πλεονέκτημα για τους αγοραστές σε 49 μετοχές έναντι 35 με πωλητές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v