Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αγοραστές σε τράπεζες και blue chips

Κίνηση προς τις 920 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν. Επιμένουν οι long και στον ενεργειακό κλάδο. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Χρηματιστήριο: Αγοραστές σε τράπεζες και blue chips

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, με την προσοχή στην οικονομία και την πολιτική των κεντρικών τραπεζών.
Οριακά θετική η τάση στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα οι αγοραστές να διατηρούν μικρό πλεονέκτημα σε επιμέρους επιλογές τους.

Σε αυτό το κλίμα και οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη ροή εντολών να ακολουθεί τα futures του S&P500.

Από τις 3.970 (0,12%) στις 913,76 (0,38%) ο ΓΔ, με συναλλαγές από την αρχή κιόλας σε τραπεζικά χαρτιά και συγκεκριμένα blue chips.

Ροή εντολών, αξία συναλλαγών μέτρια, πλην όμως ανάλογη ήταν η εικόνα και στο πρώτο ήμισυ της χθεσινής συνεδρίασης, με τον ρυθμό να επιταχύνεται από τις 14:00-14:30 και μετά. Πάντως από την αρχική σύνθεση πωλητών-αγοραστών το πιθανότερο η σημερινή συνεδρίαση να είναι σε πιο συντηρητικούς τόνους απ' ό,τι χθες.

Τουλάχιστον αυτό συνάγεται από τις εντολές που περνούν σε Motor Oil, OTE, Mytilineos, η απρόσμενα σχεδόν μηδενική συναλλακτικότητα στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, συνδυαστικά με τη διακύμανση τίτλων λ.χ. Coca Cola HBC, ΟΠΑΠ κ.α.

Σε στενότερο εύρος και η διακύμανση για τους βασικούς δείκτες, με τον ΓΔ μεταξύ 910,75-915,33 μονάδων, παραπέμποντας περισσότερο σε συντήρηση δυνάμεων παρά σε άμεση κίνηση είτε για πάνω από τις 925 είτε για ενδεχόμενο κίνδυνο δοκιμασίας των 903 μονάδων.

Πιθανότερο ενδεχόμενο το πρώτο, δηλαδή της ανοδικής συνέχισης, με ρυθμό ηπιότερο απ' ό,τι εχθές, αλλά με σταδιακή ενίσχυση των αγοραστών προς τις 13:30-14:00. Τότε θα φανεί εάν οι long θα επιχειρήσουν να δοκιμάσουν πάνω από τις 920 για τον ΓΔ, θυμίζοντας πως ικανή προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η επαναφορά του ΔΤΡ πάνω από τις 640 μονάδες. Πειραιώς η τραπεζική μετοχή με την επιθετικότερη -βραχυπρόθεσμα- τάση από τον κλάδο. Για σήμερα-αύριο.

Στις 2.219 (0,64%) ο FTSE25, στις 632 (1,35%) ο ΔΤΡ, με την αξία συναλλαγών στα 3,2 εκατ. στο πρώτο ημίωρο.
Ηπια, διακριτή ωστόσο, επιτάχυνση εντολών αγοράς σε ΟΤΕ προς τα 15 ευρώ, μάζεμα της προσφοράς από τα 19,97 της Motor Oil, λίγο υψηλότερα ο πήχης των αγορών σε Mytilineos προς τα 19 ευρώ, αλλά και ενίσχυση της Πειραιώς στο 1,3545, επίσης σε Alpha Bank στο 1,0205 ευρώ, άρχισαν να δίνουν κάποιο νεύρο στη συνεδρίαση.

Σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ συγχρονισμένες αγορές, όπως και σε Helleniq Energy, Jumbo, Viohalco ανεβάζουν τον δείκτη προς τις 2.225 και τον τζίρο στα 4,2 εκατ. σε διάστημα 10λέπτου.

Στα mid caps ξεχωρίζουν Intracom -σε αναμονή ανακοίνωσης αποτελεσμάτων-, Cenergy Holdings, EXAE, Ideal κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v