Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χωνεύει» τα νέα υψηλά το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση στη ζώνη των 980 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Ρευστοποιήσεις σε ΔΕΗ, Εθνική, ΤΕΝΕΡΓ, νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή της Mytilineos.

«Χωνεύει» τα νέα υψηλά το Χρηματιστήριο

Με την οικονομία στο επίκεντρο οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά, με την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ της Κίνας να δίνει μικρό προβάδισμα στους πωλητές.

Οριακές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς με τις πρώτες εντολές «άνοιγε» και το βιβλίο για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Στο περίπου 4,5% η αρχική τιμολόγηση, με την απόδοση στην αγορά να «τσιμπάει» λίγο στα 4,154%, την ώρα που στην αγορά μετοχών οι επενδυτές επικεντρώνονταν σε τραπεζικά χαρτιά και συγκεκριμένα blue chips.

Ανοδικό περιθώριο 32% για τις συστημικές τράπεζες βλέπει η Goldman Sachs, αναθεωρώντας προς υψηλότερα επίπεδα πρότερη προσέγγισή της.

Στην ανάλυση του αμερικανικού οίκου γίνεται αναφορά και στο θέμα της επενδυτικής βαθμίδας, εστιάζοντας στον φθίνοντα λόγο δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ.

Με αυτά τα δεδομένα ενεργούν οι επενδυτές, με προσεκτικούς τους πιο βραχυπρόθεσμους, σε μία εκ προοιμίου αναμενόμενη διαχείριση της τελευταίας ανοδικής φάσης, ειδικότερα της καταγραφής υψηλών 8ετίας, στη χθεσινή συνεδρίαση.

Με χαμηλό όριο τις 979,23 για τον ΓΔ, η διακύμανση σε όριο μόλις 4-5 μονάδων, ενδεικτική της προσεκτικής στάσης που τηρούν οι επενδυτές, συνεκτιμώντας πως ένα μέρος των σημαντικών υπεραξιών (από την αρχή του έτους) θα «κλειδώνεται» σε αυτές τις τοπικά υψηλές τιμές.

Σε Πειραιώς (1,6915), ΟΤΕ (14,70), Alpha Bank (1,163), Mytilineos (21,16) και ΟΠΑΠ (13,34) οι κύριες επιλογές των αγοραστών, με τον τίτλο της Mytilineos σε ακόμη ένα ιστορικό υψηλό.

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα για ακόμη μία συνεδρίαση στη μετοχή της ΕΧΑΕ (3,45), ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σε ΔΕΗ (7,30), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (20,86), Εθνική (4,077), σε μία αρκετά ισορροπημένη σχέση πωλητών-αγοραστών.

Στα 8,4 εκατ. η αξία συναλλαγών, με συμφωνημένες πράξεις για 225.000 τμχ. και 300.000 τμχ. στα 1,6865 και 1,689 ευρώ αντίστοιχα στη μετοχή της Πειραιώς.

Στις 41/36 η σχέση ανοδικών/πωλητών, με αυξημένη προσφορά στη μετοχή της MIG.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v