Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεροκάματο μέσω... trading στο Χρηματιστήριο

Οριακή άνοδος για τον ΓΔ, με την προσοχή να στρέφεται στην... αποδοτική κίνηση επιμέρους τίτλων. Ανεβάζει στροφές η Alpha, ξεχωρίζουν Ελλάκτωρ, Σαράντης, Quest, Viohalco. Ράλι για Mermeren.

Μεροκάματο μέσω... trading στο Χρηματιστήριο

Με τον Γενικό Δείκτη να κοντοστέκεται στις παρυφές των 970 μονάδων, επόμενο είναι το ενδιαφέρον στο Ελληνικό Χρηματιστήριο να μεταφέρεται στην κινητικότητα επιμέρους μετοχών, από όλο το εύρος του ταμπλό.

Είναι γεγονός ότι έχουν ανεβάσει κάπως δραστηριότητα οι αγοραστές στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ απόλυτα επιλεκτικές είναι οι κινήσεις τους σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Ξεκινώντας από τα «βαριά χαρτιά», δείχνει να ανεβάζει στροφές η Alpha Bank (+1,24%), ενώ από τον υπόλοιπο, μη Τραπεζικό, 25άρη, επιμένουν ανοδικά ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,05%) και Ελλάκτωρ (+4,61%) και στους θετικούς πρωταγωνιστές ημέρας θέλουν να προστεθούν και οι ΚΟΥΕΣ (+2,12%), ΜΟΗ (+1,35%), ΟΛΠ (+1%) και ΣΑΡ (+3,43%).

Στην πλευρά των τίτλων που υστερούν, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΑΡΑΙΓ (-1,23%), ΒΙΟ (-2,08%) και ΟΤΕ (-1,23%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, αξιοσημείωτη κινητικότητα στη Mermeren (+11,81%, στον έλεγχο του fund ECM Partners περνά ο Όμιλος Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες, όπως επιβεβαίωσε στο Euro2day.gr ο επικεφαλής του fund Σάββας Λιασής. Οι επίσημες ανακοινώσεις για το deal -οι υπογραφές «έπεσαν» χθες το βράδυ- αναμένονται εντός της ημέρας.

Εντύπωση κάνουν οι υψηλές συναλλαγές στη μετοχή της ΕΧΑΕ (+4,31%), καθώς ο τίτλος έχει διακινήσει περισσότερα από 2,15 εκατ. κομμάτια, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ υποψηφιότητα θετικής διάκρισης βάζουν και οι ΙΝΚΑΤ (+5,06%), ΙΝΛΟΤ (+3,33%), ΞΥΛΚ (+1,90%) και ΠΕΡΦ (+2,43%).

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή «μεγάλη εικόνα» κρίνεται σαφώς βελτιωμένη τόσο σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις όσο και την εικόνα που παρουσίαζε το Χ.Α. στο πρωινό ξεκίνημα των συναλλαγών.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 962,51 (-0,18%) και 969,8 μονάδων (+0,57%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 51,5 εκατ., από τα οποία τα 7,6 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, ΙΝΛΟΤ, ΠΕΙΡ, ΟΤΕ, ΟΤΟΕΛ ΑΛΦΑ).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v