Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτική κίνηση προς τις 990 μονάδες

Διευρύνονται τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του οδηγού. Ξεχωρίζουν ανοδικά Ελλάκτωρ και Motor Oil, σε νέα ιστορικά υψηλή η Mytilineos.

Χρηματιστήριο: Προσεκτική κίνηση προς τις 990 μονάδες

Με οριακές απώλειες στα ευρωπαϊκά με μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών στην Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφωνόταν στις 15.118 (-0,15%) και στο Λονδίνο ο FTSE100 στις 7.844 (-0,22%).

Σε διαφορετικό κλίμα η συνεδρίαση στην Αθήνα με τις κινήσεις των επενδυτών στην υποκείμενη αγορά μετοχών να συγχρονίζονται με τα νεότερα από την διαδικασία προσφοράς για το 10ετές κρατικό ομόλογο.

Ενδεικτικό το γεγονός, πως μετά το πρώτο ημίωρο οι εντολείς υπερίσχυαν από την πλευρά των αγοραστών, προσεκτικά μεν σε σταθερά θετικό έδαφος δε για το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης.

Στο εύρος των 979,23-986,08 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη με την τάση από το αρχικό χαμηλό να ενισχύεται προς την ευρύτερη ζώνη των 990 μονάδων.

Ανάλογη εικόνα για τους δείκτες FTSE25 και ΔΤΡ καθώς η ροή των εντολών κατανεμημένη σε τραπεζικά χαρτιά και συγκεκριμένα blue chips συνέβαλε στην κίνηση τους προς τις 2.399 και τις 729 μονάδες. Αμφότερες οι "τοπικές κορυφές" οριακά χαμηλότερα σημαντικών αντιστάσεων (μακροπρόθεσμων).

Σε Πειραιώς, Εθνική, Mytilineos, Alpha Bank, OTE, Motor Oil, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ σε όλες με αγοραστές προ ολίγου, με την Mytilineos μάλιστα σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, με την κυκλοφορία της είδησης πως ο ΟΔΔΗΧ αντλεί τελικά 3,5 δισ. να ενισχύει το θετικό κλίμα.

Πάνω από τα 20 και δισ. η προσφορά, στα 3,5 δισ. το ποσό που αντλεί ο ΟΔΔΗΧ καλύπτοντας με τη...μία το ήμισυ του στόχου των 7 δισ. για συνολικά το 2023. Το πιθανότερο η Αθήνα να ανεβάσει τον πήχη-όσον αφορά στο τελικό ύψος κεφαλαίων- αλλά αυτό είναι κάτι που έπεται σε ορίζοντα 11μηνου. Το ουσιαστικό είναι, πως η ελληνική πλευρά "σήκωσε" 3,5 δισ. με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v