Οι long ελέγχουν την τάση στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες σε μια συνεδρίαση με ηπιότερες συναλλαγές. Οι πρωταγωνιστές του FTSE 25 και η εικόνα στην περιφέρεια

Οι long ελέγχουν την τάση στο Χρηματιστήριο

Αν και οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές έχουν υποχωρήσει από τα αρχικά υψηλά και ο Γερμανικός DAX έχει γυρίσει και σε οριακές απώλειες, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου επιμένει να κινείται σε θετικό έδαφος, παίρνοντας βοήθειες από λίγα Δεικτοβαρή “χαρτιά”, στα οποία επικεντρώνονται οι επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντικές βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α. δίνουν οι ΕΤΕ (+2,04%), ΕΥΡΩΒ (+1,03%), ΒΙΟ (+2,29%), ΔΕΗ (+1,72%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+1,02%) και ΕΛΧΑ (+3,89%). Από την άλλη και από τους τίτλους που υποχωρούν, δεν υπάρχει μετοχή που να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν την μία ποσοστιαία μονάδα.

Ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών, ο τζίρος φθάνει στα 31 εκατ., από τα οποία τα 4,8 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΠ, ΑΛΦΑ, ΕΝΤΕΡ), ενώ ο Γενικός Δείκτης έχει αναρριχηθεί μέχρι τις 1324,14 μονάδες (+0,75%), υποχωρώντας σχετικά στη συνέχεια.

Εξαιρετικά περιορισμένο το ενδιαφέρον στην Αγορά Παραγώγων, όπου παραμένουν με μηδενικές συναλλαγές το συμβόλαιο του ΔΤΡ, λήξης 15/9, αλλά και το συμβόλαιο του MSCI, λήξης 18/8. Μόλις 207 συμβόλαια, λήξης 18/8, έχει διακινήσει ο FTSE25.

Όλα τα παραπάνω δεν φαίνεται να “ενοχλούν” τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου η ανοδική κίνηση συνεχίζεται με εναλλασσόμενους ημερήσιους πρωταγωνιστές, αλλά και με μετοχές που, σταθερά, διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις.

Ουκ ολίγοι οι τίτλοι που συνδυάζουν αξιοσημείωτα κέρδη, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές και μεταξύ αυτών και οι ΞΥΛΚ (+14,43%) ΡΕΒΟΙΛ (+10,33%), ΑΝΕΚ (+9,49%), ΚΟΡΔΕ (+6,25%), ΠΕΡΦ (+5,68%) ΣΠΙ (+5,30%), ΕΣΥΜΒ (+3%) και ΓΕΒΚΑ (+4,04%).

Αν δεν υπάρξει κάποια εντυπωσιακή ανατροπή, όλα δείχνουν ότι ο ΓΔΧΑ δεν θα αποφύγει την δεύτερη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα, όμως η αίσθηση είναι πως οι “long” ξαναπήραν τον απόλυτο έλεγχο της τάσης.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v