Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικός βηματισμός των long στο Χρηματιστήριο

Μέτρια ροή εντολών με μικρό προβάδισμα αγοραστών στην εγχώρια αγορά, κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους και μετοχές-σηματωρούς της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Τι ξεχωρίζει.

Προσεκτικός βηματισμός των long στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσεκτικός βηματισμός των long στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Σε αναμονή και της συνεδρίασης της ΕΚΤ μεθαύριο Πέμπτη και όσων θα ανακοινώσει η επικεφαλής της, Κριστίν Λαγκάρντ, οι επενδυτές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Διερευνητικές οι πρώτες κινήσεις των επενδυτών στο ΧΑ με μικρό προβάδισμα των αγοραστών κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους και δευτερευόντως σε συγκεκριμένα blue chips.

Αποτέλεσμα η διαμόρφωση οριακών διακυμάνσεων για τον γενικό δείκτη και τον FTSE25, μεγαλύτερη η μεταβολή για τον τραπεζικό.

Μέτρια ροή εντολών, προσώρας, τάση που είχε διαφανεί από την προσυνεδρίαση και επιβεβαιώθηκε στα πρώτα 5-10 λεπτά μετά το άνοιγμα.

Στις συνήθεις επιλογές των διαχειριστών τα τραπεζικά χαρτιά και μετοχές-σηματωροί της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, χωρίς θεαματική διαφοροποίηση ωστόσο, μέχρι νωρίτερα στις 11:15.

Ειδικότερα, από τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Πειραιώς είναι στα 3,49 ευρώ, της Εθνικής στα 6,93 ευρώ. Από τα blue chips, με τη ΔΕΗ εύλογα στο προσκήνιο στα 12,31 ευρώ, αλλά και τους τίτλους των Mytilineos, Jumbo, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Ανοδικές 56 μετοχές, πτωτικές 19 και αμετάβλητες 14.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v