Ευρωπαϊκή "ανάσα" για τη Σοφοκλέους

Το «γύρισμα» των ευρωπαϊκών αγορών λόγω Παραγώγων αλλά και η άνοδος των βρετανικών λιανικών πωλήσεων δίνουν «ανάσες» και στο ΧΑ. Ρεύμα στην τάση δίνει η ΔΕΗ, με τις τράπεζες να ακολουθούν.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Γυρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «δροσίζεται» η Αθήνα. Η αναστροφή της τάσης ή ο περιορισμός των αρχικά σημαντικότερων απωλειών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνεται σε δείκτες όπως DAX, CAC και FTSE στο Λονδίνο.

Αφορμή που, λόγω Παραγώγων αλλά και προσδοκιών για μείωση της τιμής του πετρελαίου, φέρνει τους αγοραστές στο προσκήνιο. Έστω και για καθαρά τεχνικούς λόγους, έστω και για λόγους αντιστάθμισης κινδύνου, εν όψει της «τριπλής λήξης» αύριο.

Στο ΧΑ η αντίδραση ξεκίνησε μέσω της ΔΕΗ, που έφθασε στις 12:50 να αντιδρά κατά 3,6% υψηλότερα προς τα 21,3 ευρώ.

Υψηλότερα των 31 ευρώ επανέρχεται η μετοχή της Εθνικής, μικρά κέρδη καταγράφονται για Eurobank (16,6 ευρώ), Alpha Bank (19,56 ευρώ), Coca Cola Hellenic (19,76 ευρώ).

Αντίδραση σημειώνεται και για τη μετοχή του Μυτιληναίου μέχρι 0,6% υψηλότερα προς τα 7,94 ευρώ, ενώ ο ΟΤΕ παραμένει λίγο χαμηλότερα στα 16,7 ευρώ.

Τουλάχιστον μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε αλλάξει θεαματικά η εικόνα για ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Από την χαμηλότερη αποτίμηση ανοδικά αντιδρούσαν η μετοχή του Βαρβαρέσου, της Αγροτικής Ασφαλιστικής και ακόμη δυο-τριών, με συναλλαγές περισσότερες των 5.000 τεμαχίων.

Γύρω στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνονταν στις 3.685 μονάδες, με το ποσοστό της αντίδρασης να φθάνει στο 0,6-0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v