Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή η δοκιμασία των στηρίξεων της Σοφοκλέους

Η αρνητική εικόνα των ασιατικών αγορών και τα futures των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παραπέμπουν σε πιθανό αρνητικό ξεκίνημα. Πρώτη ζώνη απορρόφησης οι 2.380-2.360 μονάδες. Η προσοχή σε επιμέρους δεικτοβαρείς τίτλους.

Σε μάλλον πτωτικό ξεκίνημα παραπέμπει η εικόνα των μεγάλων ασιατικών χρηματιστηρίων, αλλά και τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών η φτωχή εγχώρια ειδησεογραφία διατηρεί την υψηλή εξάρτηση από τις διεθνείς αγορές.

Ασφαλώς και όλα μπορούν να παραμένουν ανοικτά, λόγω του επερχόμενου triple witching ενώ σημαντικό ρόλο για τη βραχυπρόθεσμη τάση θα παίξει και η ανακοίνωση εντός της εβδομάδας του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Σαν πρώτη ζώνη απορρόφησης των πιθανών αρχικών πιέσεων οριοθετείται αυτή μεταξύ 2.380-2.360 μονάδων, ενώ για να επιστρέψει το θετικό σενάριο παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του FTSE 20 υψηλότερα από τις 1.272,75 μονάδες και του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.431,39 μονάδων.

Ασφαλώς η προσοχή θα επικεντρωθεί σε επιμέρους δεικτοβαρείς τίτλους. Ετσι, στην περίπτωση της Εθνικής η όποια διόρθωση δεν πρέπει να φέρει κλείσιμο χαμηλότερο από τα 20,5 ευρώ προκειμένου να παραμένει «ζωντανό» το σενάριο προσέγγισης των 25 ευρώ.

Άλλη μια περίπτωση είναι αυτή της μετοχής του ΟΤΕ, που έδωσε μια πρώτη αντίδραση την Παρασκευή και αν ολοκληρώθηκε η αποχώρηση ξένων κεφαλαίων παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα από τα 12,63 ευρώ προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για κίνηση προς τα 13,46 ευρώ.

Επίσης προσοχή χρειάζεται ο τίτλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς από σήμερα οι μετοχές της τράπεζας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου σε αναλογία μια νέα για κάθε μια παλιά προς 3,70 ευρώ και με προσαρμοσμένη τιμή τα 4,92 ευρώ. Στην περίπτωση του ΤΤ ας σημειωθεί και ο σημαντικός δανεισμός τίτλων που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στο ΧΠΑ.

Επίσης, ίσως αξίζει περαιτέρω παρατήρησης η μετοχή της MIG, καθώς ανακοινώθηκε η μεταφορά της αποκοπής δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ από τις 8 Ιουλίου 2009 στις 24 Ιουνίου 2009.

Τέλος και όσον αφορά την συνεδρίαση Παραγώγων της Παρασκευής, υποσημειώνονται οι σημαντικές ανοικτές πωλήσεις στην Τράπεζα Κύπρου και οι ακόμα σημαντικότερες ανοικτές πωλήσεις για την ίδια μετοχή από την Goldman Sachs (η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι κατέχει ανοικτή καθαρή θέση 1.269.490 μετοχές της τράπεζας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v