Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κρατά" τις 2.200 η Σοφοκλέους

Χαμηλών συναλλαγών η συνεδρίαση, τις πρώτες στηρίξεις για τον ΓΔ και Ft20 να επιβεβαιώνονται προσώρας. Στα 18,5-18,6 η ΕΤΕ, υπεραπόδοση για ΟΠΑΠ, Κύπρου, MIG, Motor Oil. Στο 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Διορθώνει αλλά κρατά τις 2.200 μονάδες το ΧΑ, εν μέσω αρνητικών εκτιμήσεων στις ευρωαγορές μετά τις προειδοποιήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και εν αναμονή των ανακοινώσεων της FED.

Στο ΧΑ βασικοί δείκτες, μετοχές ΄΄ξεκίνησαν΄΄ με πιέσεις στον Ftse20 και τραπεζικούς τίτλους με συνέπεια να δοκιμασθεί από την αρχή η ευρύτερη περιοχή των 2.200 μονάδων (ουσιαστικά η στήριξη των 2.180 μον.) και των 1.120 για τον Ftse20.

Οι συναλλαγές μετριότατες, καθώς δεν ξεπερνούν τα 11,5 εκατ. ευρώ με τζίρο υψηλότερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ μόνο σε Εθνική και ΟΤΕ. Χαμηλές συναλλαγές σε Κύπρου, AlphaBank, Marfin Popular, Eurobank και Πειραιώς κάτι που δεν αποκλείεται να λειτουργήσει προς όφελος των αγοραστών στη συνέχεια.

Το κρίσιμο θα ήταν να παραμείνει κοντά στην περιοχή των 1.145 προκειμένου να μην ακυρωθεί το ενδεχόμενο αντίδρασης προς τις 1.180 μονάδες για τον 20άρη, αν και με δεδομένη τη μικρή πίεση στη μετοχή της Εθνικής θα πρέπει να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά άλλες μετοχές του 20άρη. Ο ΟΠΑΠ είναι μία από αυτές, καθώς ΄ ΄χρωστάει΄΄ μάλιστα μία αντίδραση προς τα 20,8 ευρώ, ενώ καλύτερη εικόνα διαμορφώνονταν σταδιακά για Κύπρου (4,23 ευρώ), Intralot (4,38), Marfin Investment (3,58) , CocaCola / 3E (13,8 ευρώ).

Εάν στη συνέχεια επιβεβαιωθούν οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις για Γενικό Δείκτη και Ftse20 δεν αποκλείεται να ανέβει ο πήχης λίγο ψηλότερα καλύπτοντας μάλιστα το κενό που δημιουργήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης 9 μεταξύ 2.211-2232 μονάδων). Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι πωλητές θα είχαν κάθε λόγο να ΄΄τραβήξουν΄΄λίγο πιο ψηλά τις εντολές τους που για παράδειγμα στην Εθνική θα μπορούσε να αντιστοιχεί με τα 18,56-18,6 ευρώ.

Απ΄ ότι φαίνεται η συνεδρίαση θα πάει βήμα-βήμα, καθώς υπάρχει ΄΄ουρά΄΄ από τη συνεδρίαση της Παρασκευής αλλά και διάθεση από μερίδα παικτών να διαμορφώσουν καλύτερες αποτιμήσεις στα χαρτοφυλάκια τους. Αυτό γίνεται πιο εμφανές στην περίπτωση των ΕΧΑΕ (8,3 ευρώ), Alapis (1,01) , Bωβός (4,2), Ελληνικά Καλώδια (2,31 ευρώ), Axon (1,2) κ.α.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές στο 1 προς 2 με Iντεάλ, Ελληνικά Καλώδια, ΑΝΕΚ, Χαλκόρ, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες κ.α. να αντιδρούν ανοδικά αλλά με μέτριες συναλλαγές (πλην της ΑΝΕΚ). Στον αντίποδα το δικαίωμα του ΤΤ μέχρι 7,9% χαμηλότερα στα 0,81 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v