Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοκκίνισαν τα τερματικά στη Σοφοκλέους

Τον αρνητικό βηματισμό των ευρωαγορών ακουλουθεί και το ΧΑ. Από τον FT 20 ανοδικά κινούνται μόνο Ελλάκτωρ και Τιτάν, ενώ απογοητευτική κρίνεται η συναλλακτική δραστηριότητα σε όλο το ταμπλό. Πτώση για ΕΤΕ (0,9%), ΕΛΠΕ (3%).

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Ακριβώς όπως αναμενόταν ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας όπου το Χ.Α., στερούμενο εσωτερικούς καταλύτες, ακολουθεί τον αρνητικό βηματισμό των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Εν τω μεταξύ ο τζίρος πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ο οποίος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 14 εκατ. ευρώ, παραπέμπει εκ νέου σε σενάρια συναλλακτικής αδιαφορίας, καθώς περισσότερο από τα δύο τρίτα του ταμπλό έχουν από μηδενικές έως ελάχιστες συναλλαγές.

Από το τραπεζικό ταμπλό με οριακά θετικό πρόσημο κινείται ο τίτλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ από το ταμπλό του FTSE 20 στο "πράσινο" κινούνται μόνο οι μετοχές της Τιτάν και της Ελλάκτωρ.

Στα μέχρι στιγμής απογοητευτικά της συνεδρίασης και το γεγονός ότι από το σύνολο των δεικτοβαρών μετοχών μόνο οι τίτλοι των Alpha Bank, Εθνική, Κύπρου και ΜΡΒ καταγράφουν εξαψήφιο όγκο συναλλαγών.

Με τη συναλλακτική δραστηριότητα να δείχνει περίπου απογοητευτική στα blue chips, ευνόητο είναι να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει στα μεσαία και στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένουν ζητούμενα η σχετική συναλλακτική αφύπνιση και η μη υποχώρηση του Δείκτη χαμηλότερα των 2.175 μονάδων (το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 2.167,98 μονάδες και καταγράφηκε στις 10:39).

Από την πλευρά των ποσοστιαίων μεταβολών, οι μεγαλύτερες μέχρι στιγμής απώλειες για τη Βιοχάλκο (-3,02%), τα Ελληνικά Πετρέλαια (-3,92%), τη MIG (-2,62%) και την Πειραιώς (-2,68%).

Με δεδομένες τις χαμηλές συναλλαγές, οποιαδήποτε ανατροπή προς το θετικότερο ή το αρνητικότερο θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή αν διοχετευτούν στο σύστημα εντολές αξιοπρόσεκτου ειδικού βάρους.

Απογοητευτική μέχρι στιγμής η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών που διαμορφώνεται στο 1 προς 2,7, ενώ οι περισσότεροι τίτλοι δεν έχουν καν πραγματοποιήσει συναλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v