ΧΑ: "Δοκιμάζονται" οι στηρίξεις στις τράπεζες

Προς τις πρώτες στηρίξεις ξεκίνησαν πτωτικά βασικοί δείκτες, μετοχές, καθώς συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες. Οριακή διακύμανση για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, με τον FTSE 20 να «χρειάζεται» αντίδραση από τις 1.490 μονάδες.

Πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς τις 2.810 μονάδες, ο δε FTSE 20 προς τις 1.503,9 μονάδες. Διόρθωση, που οφείλεται στη συνέχεια κατοχύρωσης θέσεων κατ’ αρχήν σε τραπεζικές μετοχές και λιγότερο σε άλλους τίτλους του 20άρη.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, από πλευράς συναλλαγών και τεχνικών ενδείξεων, η κίνηση παραπέμπει περισσότερο σε ακόμη μια προσπάθεια επιβεβαίωσης στηρίξεων για τους βασικούς δείκτες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί προς τα 25,99 ευρώ, δηλαδή τίθενται άμεσα σε δοκιμασία οι πρώτες στηρίξεις, οι χαμηλότερες των 26 ευρώ, με περιθώριο διόρθωσης μέχρι τα 25,5-25,6 ευρώ.

Χαμηλότερα από αυτές τις τιμές θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την βραχυπρόθεσμη προσέγγισή μας για την μετοχή.

Χαμηλότερα στα 11,79 ευρώ διαμορφώνεται η Eurobank, στα 14,05 ευρώ η Alpha Bank. Σημειωτέον πως η Nomura αναβάθμισε την Eurobank σε “buy”, θέτοντάς την παράλληλα στις κορυφαίες επιλογές της, μαζί με την Εθνική Τράπεζα. Ο διεθνής οίκος προχώρησε σε αύξηση της τιμής στόχου τόσο της Eurobank, όσο και της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς.

Από τις υπόλοιπες του 20άρη, οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κινούνται είτε με οριακές απώλειες, είτε με μικρά κέρδη (ο ΟΠΑΠ).

Για τη συνέχεια ζητούμενη είναι (προφανώς) η επιβεβαίωση (ή όχι) των πρώτων στηρίξεων για τον FTSE 20 και βεβαίως για τη μετοχή της Εθνικής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v