Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Αναβάθμιση Eurobank σε "buy"

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη Eurobank σε "buy" από "reduce" και σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 14 ευρώ ανά μετοχή, από 6,8 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Nomura. Αύξηση τιμής για Εθνική και Πειραιώς.

Nomura: Αναβάθμιση Eurobank σε buy
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη Eurobank σε "buy" από "reduce" και σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 14 ευρώ ανά μετοχή, από 6,8 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Nomura.

Επίσης, αύξησε την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα ("buy") στα 30 ευρώ ανά μετοχή, από 22 ευρώ προηγουμένως, και για την Τράπεζα Πειραιώς ("reduce") στα 10 ευρώ ανά μετοχή, από 4,4 ευρώ προηγουμένως. 

Στην έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, με ημερομηνία 23/10, η Nomura αναφέρει πως οι αυξήσεις των τιμών-στόχων έρχονται μετά την άνοδο που εμφάνισαν τα επίπεδα της διατηρήσιμης κερδοφορίας τα οποία χρησιμοποιεί στην αποτίμησή της, ενώ τονίζει πως κορυφαίες επιλογές της στην Ελλάδα είναι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

Για τη Eurobank ο οίκος σημειώνει πως, αν και διατηρεί αρνητική στάση όσον αφορά στους δείκτες ποιότητας των παγίων της τράπεζας για τα επόμενα τρίμηνα, θεωρεί ότι η Eurobank διαθέτει την ικανότητα να απορροφήσει αυτήν την επιδείνωση και να παραμείνει σε θέση τέτοια ώστε να επωφεληθεί από βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών τα επόμενα δύο χρόνια

Η Nomura εκτιμά πως η Eurobank μπορεί να αποπληρώσει το πακέτο στήριξης που έλαβε από το κράτος και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου. Ωστόσο, δεν θεωρεί πως η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να αποκλειστεί τελείως.

Για την Εθνική Τράπεζα, την οποία χαρακτηρίζει "τράπεζα για όλες τις εποχές",  διατηρεί τη θετική της στάση όσον αφορά στη συνεισφορά και στις προοπτικές των κερδών από την Τουρκία. Καθώς οι κεφαλαιακοί δείκτες της τράπεζας ενισχύθηκαν πρόσφατα, ο διεθνής οίκος θεωρεί πως οι προοπτικές για τον ρυθμό ανάπτυξης των κερδών και η κερδοφορία της θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά ως προς τη συνεχιζόμενη υπεραπόδοση της Εθνικής σε σχέση με τον κλάδο.

Για την Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει πως, αν και η τράπεζα δείχνει χαμηλότερη δημιουργία μη εξυπηρετούμενων δανείων εν συγκρίσει με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, διαθέτει σχετικά μικρότερη ικανότητα απορρόφησης των απωλειών. Αυτό όμως, σύμφωνα με τη Nomura, θα μπορούσε να αντανακλά το προφίλ ρίσκου του ομίλου. Επίσης, θεωρεί πως η αποτίμηση της Πειραιώς είναι πιο δύσκολη σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.

Αν και η Πειραιώς θα εμφανίσει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της τα επόμενα δύο χρόνια, τονίζει ο οίκος, αυτή θα παραμείνει σημαντικά χαμηλότερη από τα επίπεδα που είχαν επιτευχθεί προ της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v