Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραξίες στις παρυφές των 1.700 μονάδων

Η επιβεβαίωση των ενδοσυνεδριακών στηρίξεων οδηγεί σε αντίδραση έως και 1,83% υψηλότερα, βασικούς δείκτες, μετοχές. Υπεραπόδοση για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ με Εθνική. Κέρδη 20% για τη MIG με τη UBS να συνιστά "αγορά".

Ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμες υπεραξίες προσφέρει το ΧΑ.

Χωρίς να έχει επιτευχθεί ανοδικά η διάσπαση των 1.700 μονάδων για τον Γ.Δ. και των 800 για τον FTSE-20, σε ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό σημειώνεται και σήμερα κινητικότητα.

Στις 1.680 ο Γ.Δ., στις 787 μονάδες ο FTSE-20, με υπεραπόδοση για τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης και τον SC το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι έχει μεταφερθεί και προς τα μεσαιο-χαμηλότερα.

Στα 68 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών λίγο πριν τις 14:30 με 13,8 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής.

Στα 7,80 ευρώ ο τραπεζικός τίτλος, στα 4,73 η Eurobank και στα 4,70 η Alpha Bank, ενώ ανοδικά έχουν «γυρίσει» Πειραιώς, ΜΡΒ, Αγροτική.

Υπεραπόδοση, όμως, σημειώνεται για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και μετοχές εταιριών όπως Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Jumbo.

Λίγο μετά τις 14:32 ο Γ.Δ. περνούσε προς τις 1.685 μονάδες, δηλαδή λίγο πιο πάνω από τις προηγούμενες δύο τοπικές κορυφές.

Κάτι που ώθησε και τον 20άρη προς τις 790 μονάδες.

Κινητικότητα, όμως, σημειώνεται και στα μεσαία, με την Alapis σταθερά 10% υψηλότερα στα 0,55 ευρώ, υπεραπόδοση για Υγεία, Φουρλή, ΕΧΑΕ, Intralot και ΓΕΚ Τέρνα που κατά την εκτίμησή μας επιβεβαιώνουν την παρουσία έξυπνου χρήματος.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η υπεραντίδραση μετοχών όπως Κλουκίνας Λάππας, ΕΛΓΕΚΑ, Intrakat, ΚΡΕΚΑ, Lavipharm, Νηρέας, Centric και άλλων δυνάμεων της κατηγορίας επιβεβαιώνει την ενεργότερη συμμετοχή και εγχώριων επενδυτικών σχημάτων.

Εάν σε αυτή τη φάση της αγοράς ο Γ.Δ. προσεγγίσει περισσότερο τις 1.700 μονάδες, δεν αποκλείεται να έχουμε αύξηση συναλλαγών, εμπορευσιμότητας και σε μεσαιο-χαμηλότερες ομάδες μετοχών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v