ΧΑ: Στη δίνη των καθυστερήσεων...

Σε όλα όσα ζητούν οι δανειστές υποχρεώνεται να πει «ναι» η Αθήνα προκειμένου να αποφευχθούν τα χείριστα. Στο ΧΑ ζητούμενη θεωρείται η άμεση αναστροφή της τάσης με επιβεβαίωση των 320 μονάδων για τον 20άρη.

Το… σκοτσέζικο ντους για τη χώρα, την κοινωνία, την οικονομία και το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζεται.

Για πολιτικοοικονομικό «κολάρο» στην Ελλάδα κάνει λόγο η Αγγελική Παπαμιλτιάδου αφού οι δανειστές αυξάνουν τις απαιτήσεις τους καθώς η Αθήνα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Όπως όλα δείχνουν, οδεύουμε προς στήριξη που θα αφορά κατ' αρχάς κυρίως την κάλυψη των δανειστών, σχέδιο που μόλις πρόσφατα είχαν υπαινιχτεί τόσο το Παρίσι όσο και το Βερολίνο.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών διόρθωσε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή όσα συνέβησαν γύρω από το eurogroup, ωστόσο η διαφαινόμενη διέξοδος, έστω και αυτής της μορφής, φαίνεται να αρέσει.

Επίσης, για παζάρι της τελευταίας στιγμής για το PSI γίνεται λόγος σε σχετικό θέμα του euro2day.gr και βραχυπρόθεσμα η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει τις δεύτερες στηρίξεις της.

Εξίσου γρήγορα όμως θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η τεχνικότητα βασικών δεικτών και μετοχών και πρωτίστως οι 320 μονάδες για τον FTSE 20.

Ο δείκτης χθες έκλεισε στις 319,70, που πρακτικά σημαίνει πως παραμένει εντός της ζητούμενης περιοχής, μόνο που θα πρέπει σύντομα, σήμερα κιόλας, να αντιδράσει στη χειρότερη περίπτωση από τις 315 μονάδες, με πρώτο στόχο τις 330 μονάδες.

Σε διάστημα τριών συνεδριάσεων, μέχρι και της Δευτέρας, θα πρέπει να έχει επιβεβαιωθεί η τεχνικότητα τόσο του Γενικού Δείκτη όσο και συγκεκριμένων μετοχών-σηματωρών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Θα πρέπει κατ' αρχάς η Εθνική Τράπεζα να επιβεβαιώσει σε κάθε περίπτωση τα 2,50 ευρώ και να αντιδράσει αμέσως προς τα 2,70, με συναλλαγές περισσότερες από όσες στη χθεσινή διόρθωση.

Πειστικές ενδείξεις θα χρειαστούν οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες και από τις Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς αλλά και από Μυτιληναίο, Τιτάν, ενδεχομένως τη Βιοχάλκο και δευτερευόντως από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Μόνο σε αυτήν την περίπτωση μένουμε εντός παιδιάς, ειδάλλως ενεργοποιούμε το stop loss του χαρτοφυλακίου μας αν ο 20άρης διορθώσει χαμηλότερα και των 300 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v