Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ετρεξαν με... 1.000 οι πωλητές!

Η επαφή με τις 1.000 μονάδες έδωσε το έναυσμα για κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο ΧΑ. Απώλειες για Alpha (12,2%), Πειραιώς (9,4%), Εθνική (3,82%), Αττικής (18%). Έξι ανοδικές συνεδριάσεις στις επτά για τον ΟΠΑΠ.

Ακριβώς στις 12.00 ο Γενικός Δείκτης “έβλεπε” το υψηλό ημέρας των 1000,05 μονάδων, που είναι το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό υψηλό των τελευταίων 17 μηνών, καθώς τετραψήφια νούμερα (έστω και ενδοσυνεδριακά) ο Δείκτης είχε να σημειώσει από τις 18/8/2011 (ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1006,74 μονάδες).

Η επαφή με το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, που επετεύχθη με τις σημαντικές βοήθειες των ΔΕΗ, Coca-Cola, Motor Oil, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, έδωσε το έναυσμα για κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά και για ρευστοποιήσεις στον Τραπεζικό κλάδο, ο οποίος επιδείνωσε έτι περαιτέρω την τεχνική του εικόνα.


Παρελθόν για τις τράπεζες η στήριξη των 230 μονάδων

Έτσι, παρελθόν αποτελεί, για τον Τραπεζικό δείκτη και η στήριξη των 230 και των 225 μονάδων, με την αμέσως επόμενη να εντοπίζεται στις 200 μονάδες.

Έχασε την στήριξη των 1,50 ευρώ η Alpha Bank και πιθανότατα θα δοκιμάσει την επόμενη στα 1,32 ευρώ, όπως και η Πειραιώς που έχασε την στήριξη των 0,33 ευρώ και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 0,2920 ευρώ.

Ολοταχώς για την στήριξη των 1,22 ευρώ δείχνει να κινείται ο τίτλος της Εθνικής (σημερινό ενδοσυνεδριακό χαμηλό), που συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Το απόλυτο τίποτα και για τους υπόλοιπους Τραπεζικούς τίτλους, αφού έχασε τους αγοραστές των προηγούμενων ημερών η Ελλάδος και διόρθωσε άτσαλα, ενώ συνεχίστηκε το “σφυροκόπημα” στην Αττικής, που δίνει μία σημαντική πρόγευση το τι περιμένει τις Τραπεζικές μετοχές μόλις ανακοινωθούν οι όροι των ΑΜΚ.

Ασφαλώς και τις τιμές που “βλέπει” η Αγορά, συνήθως τις “ξαναβλέπει”. Όμως με την αδυναμία στο Τραπεζικό ταμπλώ να τείνει να γίνει καθεστώς, οι υπόλοιποι μη Τραπεζικοί Δεικτοβαρείς τίτλοι πρέπει να δώσουν “το κάτι παραπάνω”.


Πως κινήθηκε η ΔΕΗ στο ΧΑ- Οι εκτιμήσεις

Μεταφερόμενοι στον υπόλοιπο μη Τραπεζικό 25αρη, από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ερχόταν η μετοχή της ΔΕΗ και με “καύσιμα” από τα αυξημένα τιμολόγια επιχείρησε την 5η. Ο τίτλος αναρριχήθηκε μέχρι τα 6,83 ευρώ δίνοντας την εντύπωση ότι θα υπερκεράσει την ζώνη αντίστασης 6,70 – 6,80 ευρώ, βάζοντας τις τεχνικές βάσεις για κίνηση προς τα 8,60 ευρώ, αλλά τελικά υποχώρησε σημαντικά χαμηλότερα και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με σημαντικές απώλειες (-2,58%).

Η αύξηση των τιμολογίων κατά περίπου 9% είναι λίγο απογοητευτική, σημειώνει η JP Morgan, αλλά επισημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκλειστούν νέες ανατιμήσεις το2013, κάτι που απαιτεί και η τρόικα. Όπως επισημαίνει ο οίκος οι εκτιμήσεις μιλούσαν για αυξήσεις της τάξης του 10-11%, ενώ η ίδια η Επιχείρηση είχε ζητήσει μέση αύξηση 24,9%. Η JP Morgan παραμένει με σύσταση “Oυδέτερη” με την τιμή στόχο στα 6,58 ευρώ.

Σε "accumulate" από "hold" αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας ενώ ανεβάζει και την τιμή-στόχο στα 7,7 ευρώ από 4,3 ευρώ. Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση και ίσως αποτελέσει σημείο καμπής για την Επιχείρηση. Με τις νέες εκτιμήσεις, η ΔΕΗ αναμένεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη 337 εκατ. ευρώ το 2013 με τα EBITDA να διαμορφώνονται σε επίπεδα-ρεκόρ, στα 1,34 δισ. ευρώ.

Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση επιχείρησε να σημειώσει η μετοχή της Intralot που αναρριχήθηκε μέχρι τα 2,29 ευρώ (+6,02%), εν μέσω ανεπιβεβαίωτων φημών για πιθανή υποβολή δημόσιας πρότασης, για να υποχωρήσει σημαντικά στην συνέχεια, κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 5,09% και χάνοντας την στήριξη των 2,20 ευρώ.

Σε “hold” από “Buy” υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Intralot η Eurobank Equities αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 2,00 ευρώ, από 1,10 πριν. Η ΑΧΕ προχώρησε στην υποβάθμιση της σύστασης λόγω της ανόδου που έχει σημειώσει η μετοχή της εισηγμένης από τις αρχές του 2012.


Το ανοδικό σερί του ΟΠΑΠ

Εξι ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες επτά
, για τον ΟΠΑΠ που και αυτός υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας (6,58 ευρώ). Παραμένει η ισχυρή αντίσταση στα 6,70 – 6,80 ευρώ, ενώ η πρώτη στήριξη έχει ανέβει στα 6,25 – 6,15 ευρώ.

Στα 7,9 ευρώ από 4,4 πριν, αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού Προγνωστικών η Επενδυτική Τράπεζα αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε “Buy” από “Hold”. Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι με βάση το καλύτερο σενάριο για την εισηγμένη, η τιμή-στόχος για τη μετοχή της εταιρείας θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 10 ευρώ κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Motor Oil που έκλεισε μέσα στην ζώνη αντίστασης των 8,60 – 9,00 ευρώ. Ανοδική διαφυγή θα φέρει αντιμέτωπο τον τίτλο με την ζώνη 9,50 – 10 ευρώ, όπου για να υπερκεραστεί θα χρειαστεί σημαντική αύξηση των συναλλαγών.

Χρειάζεται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 18,60 ευρώ η μετοχή του ΟΛΠ, προκειμένου να δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τα 20,50 και 22,40 ευρώ.

Και σήμερα ο τίτλος έδειξε ότι έχει “διακριτικό” πωλητή, καθώς υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας των 19,45 ευρώ (και κλείνοντας κοντά στο χαμηλό ημέρας και με αρνητικό πρόσημο), παρά τα δημοσιεύματα, τα οποία αναπαρήγαγε το Reuters, σύμφωνα με τα οποία επενδυτική πρόταση ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ για το Λιμάνι του Πειραιά και την ίδια την εισηγμένη εταιρεία, φέρεται να σχεδιάζει να καταθέσει ο Κινεζικός όμιλος της Cosco, μόλις η Ελληνική Κυβέρνηση αποφασίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει για την αποκρατικοποίηση των δύο μεγαλύτερων Λιμένων της Χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
 
Η πρόταση των Κινέζων φέρεται να αφορά έναν συνδυασμό καταβολής τιμήματος και ανάληψης επενδυτικών δράσεων. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Κινεζικός όμιλος θα ενδιαφερόταν να αποκτήσει στον ΟΛΠ ένα ποσοστό της τάξεως του 60%.
Ευνόητο είναι πως η σημαντική μεταβλητότητα ενίσχυσε σημαντικά τις συναλλαγές, με τον τζίρο να φθάνει στα 89 εκατ. και να είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 23 συνεδριάσεων. Από αυτά τα 12,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, Μέτκα, Coca-Cola, ΟΤΕ, Motor Oil).


Η κριτική της WSJ για το φορολογικό

Έντονη κριτική για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Ελλάδας ασκεί η Wall Street Journal. Σε άρθρο με τίτλο “Ελληνική φορολογική παράνοια” η εφημερίδα διερωτάται: “Μπορεί μία Χώρα να φορολογήσει τον εαυτό της ώστε να φτάσει την οικονομική λήθη;” “Η απάντηση θα έρθει από το Ελληνικό πείραμα” απαντά.

Η WSJ αναφέρει ότι η Ελλάδα επέβαλε “μία ακόμη μεγάλη αύξηση της φορολογίας για να καθησυχάσει τους διεθνείς πιστωτές”. Υποστηρίζει όμως, ότι “η επιμονή των πιστωτών για ακόμη υψηλότερους φόρους δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουν τα χρήματά τους πίσω” και υπενθυμίζει ότι “η Ελληνική οικονομία συρρικνώνεται εδώ και πέντε έτη”. ”Οι γειτονικές της Χώρες όμως, αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματα της χαμηλής φορολογίας. Η Βουλγαρία έχει φόρο Επιχειρήσεων 10% και 10% φορολογία εισοδήματος και αναμένει φέτος ανάπτυξη 1,5%.

Στην Τουρκία η φορολογία των Επιχειρήσεων βρίσκεται στο 20%” αναφέρει η WSJ και καταλήγει: “Ακούμε συνέχεια ότι η Ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και είναι αλήθεια. Αυτό όμως, δεν γίνεται τιμωρώντας τους φορολογούμενους. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας και ο μόνος τρόπος να το κάνει αυτό είναι με μεταρρύθμιση που να επιβάλει ενιαίο φορολογικό συντελεστή”.


Οι δηλώσεις Christine Lagarde για Ελλάδα

Την αισιοδοξία της πως η οικονομία της Ευρωζώνης βελτιώνεται και πως η Ελλάδα θα εμφανίσει καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα το 2013, εξέφρασε σε συνέντευξή της στο BBC η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde. Ειδικότερα, η κα Lagarde μιλώντας στο BBC αναγνώρισε τις τεράστιες και μαζικές προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα στην περικοπή των δαπανών, την μείωση των ελλειμμάτων και την εξισορρόπηση αν όχι εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό.

Όπως σημείωσε, οι προσπάθειες της Ελλάδας θα αποφέρουν καρπούς, καθώς η Χώρα αναμένεται να εμφανίσει καλύτερα αποτελέσματα από ότι είχε προβλεφθεί. Υπογράμμισε, ωστόσο, την ανάγκη συνέχισης της μαζικής προσπάθειας για τη συλλογή των εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για ένα δύσκολο 2013 προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Fitch.Όπως αναφέρει σε νέα, ειδική έκθεση, οι υποβαθμίσεις εκτιμάται ότι θα είναι περισσότερες από τις αναβαθμίσεις κατά το τρέχον έτος.

Η σύσταση αυτή του οίκου, όπως σημειώνουν οι αναλυτές του, αφορά στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή καθώς και την Αφρική και κυρίως στην κατάσταση των εταιρειών τους. Σύμφωνα με τη Fitch, η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να είναι δέσμια της ύφεσης και το 2013. Ειδικότερα ο οίκος προβλέπει στο 0,1% την ύφεση της Ευρωζώνης για φέτος, μετά την ύφεση 0,5% για το περασμένο έτος 2012.

"Η τάση εκτιμάται ότι θα αναστραφεί κατά το ερχόμενο έτος, 2014", σχολιάζουν οι αναλυτές της Fitch, τοποθετώντας την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο 1,2% το επόμενο έτος.
Εστιάζοντας ο οίκος στις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις, προειδοποιεί πως οι αρνητικές τάσεις δύσκολα θα ανατραπούν φέτος.

Για την άποψή του αυτή ο οίκος επικαλείται την αδύναμη εταιρική δραστηριότητα και την παντελή έλλειψη επιθετικών οικονομικών πολιτικών.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Κέρδη στα Ασιατικά Χρηματιστήρια, ελεγχόμενες απώλειες στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές και στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στο NYSE. Σημειώνεται πως οι Αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν κλειστές σήμερα Δευτέρα, λόγω εορτασμού του Coming of Age day.

Δυσμενέστερα των προβλέψεων αποδείχθηκαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή του Ευρωπαϊκού κλάδου μειώθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση το Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν ενίσχυση κατά 0,1%. Σε ετήσια βάση, η συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής υπολογίζεται στο 3,7% έναντι εκτιμήσεων στο 3,2%. Τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης είχε μειωθεί κατά 1% σε μηνιαία βάση και κατά 3,3% σε ετήσια.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, οι Αγορές θα διατηρήσουν το κλίμα επιφυλακτικότητας εν αναμονή της ομιλίας του Προέδρου της Federal Reserve, Ben Bernanke στο University of Michigan, αργότερα σήμερα, η οποία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών στο Κογκρέσο το επόμενο διάστημα για το ανώτατο όριο του χρέους. Η ομιλία του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας θα ξεκινήσει λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών στην Αμερικανική Αγορά.

Επίσης, οι επενδυτές περιμένουν ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Στις κυριότερες δημοσιεύσεις δ’ τριμήνου της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται την Τετάρτη 16/1 JP Morgan, Goldman Sachs, Ebay, την Πέμπτη 17/1 ακολουθούν οι BlackRock, Citigroup, Intel και την Παρασκευή 18/1 η εβδομάδα κλείνει με Morgan Stanley και General Electric.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η όποια διόρθωση είναι υγεία στην Σοφοκλέους, με τους περισσότερους να την περιμένουν ως “μάνα εξ ουρανού”, άλλοι για να κλείσουν “short” θέσεις και άλλοι για να τοποθετηθούν, καθώς μεγάλη μερίδα επενδυτών δεν πίστεψε την κίνηση της Αγοράς, επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance.

Ο τζίρος προς το παρόν είναι σε “normal” επίπεδα και χωρίς υπερβολές, ενώ δεν έχει έρθει καινούργιο κύμα Ελλήνων επενδυτών. Απλά η Αγορά συντηρείται με τους ίδιους επενδυτές και traders που συμμετείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι ξένοι, από την άλλη, μαζί με τους εισηγμένους συμμετέχουν στην κίνηση “σκουπίζοντας” επιλεγμένους τίτλους χωρίς να σκέφτονται πως θα πουλήσουν σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.

Θυμίζουμε πως οι στόχοι ξένων αλλά και Ελληνικών οίκων μέρα με την μέρα ανεβαίνουν, ενώ όπως ακριβώς άλλαξε το “rating” από την αναβάθμιση της S&P, μην μας φανεί περίεργο αν στην επόμενη αξιολόγηση του MSCI δεν έχουμε επανείσοδο εταιρειών που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν βγει από αυτόν.

Πολύ σημαντικό το γεγονός απομάκρυνσης του κινδύνου εξόδου από το ευρώ, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και η μελλοντική ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, γεγονότα που θα επιτρέψουν την αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού των εταιρειών.

Σημαντικό γεγονός θεωρείται και η μεγάλη επένδυση σε Ελληνικές Μαρίνες, τόσο της Lamda όσο και της Κυριακούλης, από την Τουρκική Dogus. Μην ξεχνάτε πως ο ένας επενδυτής φέρνει τον άλλον και το πιο πιθανό είναι το επόμενο μεγάλο διάστημα να έχουμε σημαντικά κεφάλαια να έρχονται προς την Ελλάδα για επενδύσεις.

Αναφορικά με τον φόρο υπεραξίας, οι αρχές έχουν καταλάβει ότι είναι πολύ λεπτό ζήτημα για αυτό και έχουμε ακόμα μία παράταση μέχρι τον Ιούλιο μιας και χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη μελέτη για τον τρόπο που θα κινηθούν στο ευαίσθητο αυτό θέμα, καθώς μπορεί να διακινδυνέψουν να χάσουν ακόμα περισσότερα από αυτά που μέχρι τώρα εισπράττουν.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως κεφάλαια που θα έχουν αγοράσει μέχρι την ημέρα έναρξης του μέτρου δεν θα πληρώσουν φόρο πουλώντας το επόμενο διάστημα, μιας και ουσιαστικά θα μετράει για αγορές και πωλήσεις που θα γίνουν αμέσως μετά.

Μόνο και μόνο αυτό το γεγονός, μπορεί να έχει νόημα κάποιος να σκεφτεί πως κεφάλαια θα πάρουν θέσεις νωρίτερα, μιας και πουλώντας μετά από το σημείο μηδέν δεν θα πληρώνουν φόρο, αναφέρει το τμήμα ανάλυσης της ΑΕΠΕΥ.


Οχτώ τίτλοι με θετικό πρόσημο στο ταμπλώ του 25άρη

Ξεκινώντας από το ταμπλώ του 25αρη, όπου αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Frigoglass, μόλις οκτώ τίτλοι διασώθηκαν με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (+1,78%), Motor Oil (+2,85%), Βιοχάλκο (+0,62%), Ελ. Πετρέλαια (+2,08%), Μέτκα (+0,18%), ΟΠΑΠ (+0,31%), ΟΤΕ (+0,18%) και Τιτάν (+2%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Alpha Bank (-12,26%), MIG (-7,23%), Eurobank (-6,42%), Intralot (-5,09%), Πειραιώς (-9,39%), Ελλάκτωρα (-8%), Τέρνα Ενεργειακή (-4,48%).
Με απώλειες μεγαλύτερες του 3% οι Μυτιληναίος, Εθνική και Κύπρου και με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 37 μονάδων, με υψηλό ημέρας τις 1000,05 (12.00) και χαμηλό τις 963,84 (17.00) και έκλεισε στις 968,29 μονάδες με απώλειες 1,17%.
Σαφώς χειρότερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 50 ανοδικές μετοχές έναντι 127 πτωτικών και για 32 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 9%.

Χαμηλότερα του 25αρη, όπου παρατηρήθηκαν μέχρι και βίαιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ασφαλώς και χρήζουν υποσημείωσης οι εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Ηρακλή, αξιοπρόσεκτες συναλλαγές στα 4,00 ευρώ για τον Κορρέ, τείνει να γίνει “παντός καιρού” μετά το πρόσφατο σημαντικό deal ο Κυριακούλης, ενώ “ενδιαφέροντα” πράγματα σημειώνονται στον τίτλο της Unibios.
 
Έτσι ενώ η πρόσφατη ΑΜΚ στα 0,30 ευρώ, καλύφθηκε μόλις κατά 43,38%, στο ταμπλώ βρέθηκαν αγοραστές που ώθησαν σήμερα τον τίτλο έως τα 0,4140 ευρώ (+18,29%) για να υποχωρήσει αργότερα, να γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο και να κλείσει τελικά αμετάβλητος (!)


-----ΧΠΑ

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης μεταβλητότητας που αύξησε τις συναλλαγές, ενώ το συμβόλαιο του FTSE25 μείωσε το premium στο 0,97%.

Τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών έφθασαν τα 52.362 συμβόλαια.
Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.079, τιμή εκκαθάρισης 331,75) κινήθηκαν μεταξύ 330,25 και 345,75 μονάδων.

Αυξήθηκε κάπως ο δανεισμός τίτλων (10.000 Eurobank, 5.000 ΔΕΗ, 6.000 Ελ. Πετρέλαια, 100.000 Πειραιώς, 200.000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (10.354), Alpha Bank (10.029), Πειραιώς (7.423), Κύπρου (1.931), ΟΠΑΠ (2.273), ΟΤΕ (3.822), MIG (4.572), Eurobank (1.762), Μυτιληναίο (777), Ελλάκτωρα (1.270), ΕΧΑΕ (391), ΔΕΗ (2.802), ΓΕΚ (808), Intralot (2.277), Ελ. Πετρέλαια (195), Σιδενόρ (581), Motor Oil (217), Βιοχάλκο (161), Coca-Cola (123), CPB (226).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, ικανοποιητικός ήταν ο όγκος συναλλαγών στην Αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE large cap με τα τερματικά να δείχνουν 1.268 options (1.055 calls και 213 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα στα at-the-money δικαιώματα διατηρήθηκε στο 48%.
Δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (4.016.249 τεμ.), Εθνική (6.188.906 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v