Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση... ήπιων τόνων στο Χρηματιστήριο

Καθοδικά και με χαμηλή αξία συναλλαγών κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο. Μεγαλύτερη η πίεση στον τραπεζικό κλάδο. Ποια είναι τα τεχνικά όρια που δεν πρέπει να σπάσουν. Θετική κίνηση για τον τίτλο της Coca Cola.

Πτώση... ήπιων τόνων στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος το ΧΑ, κατά κάποιο τρόπο «εξαργυρώνοντας» τη χθεσινή contrarian κίνησή του, έναντι των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Διόρθωση έως τις 859,54 μονάδες, με ζητούμενο να μην υποχωρήσει -όπως και ο τραπεζικός- χαμηλότερα των στηρίξεων που αναφέρθηκαν στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Με συναλλαγές μόλις 20 εκατ. (λίγο μετά τις 14:45), η σημερινή συνεδρίαση ουδεμία σχέση έχει με τη χθεσινή των 80 εκατ., με το μεγαλύτερο μέρος να πραγματοποιείται στη διάρκεια της ισχυροποίησης της ανοδικής αντίδρασης.

Η αξία συναλλαγών, με το 25% στον τραπεζικό κλάδο και με τους δείκτες να διολισθαίνουν ελεγχόμενα, δεν προκαλούν ανησυχία για σημαντική περαιτέρω διόρθωση. Οριο οι 848 μονάδες για τον ΓΔ, που σύμφωνα με το κλίμα όπως διαμορφώνεται -μέχρι τώρα- στις διεθνείς αγορές, δύσκολα θα πιεστεί προς τα εκεί, με ορίζοντα τη λήξη της Παρασκευής.

Οι συναλλαγές/πωλήσεις δεν περιορίζονται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς εκτείνονται και σε blue chips, με συνέπεια ο μεν ΔΤΡ να έχει κάνει χαμηλό στις 788,97 μονάδες, ο δε FTSE25 στις 2.127,67 μονάδες. Καλό, για τους long, είναι να μην υποχωρήσουν οι δείκτες χαμηλότερα των τιμών που αναφέρονται.

Μέτριες οι συναλλαγές, όπως είπαμε, δεν ανησυχούν την αγορά, με συγκριτικά αυξημένες σε μετοχές των ΟΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, Μytilineos, Sarantis, Motor Oil, Coca Cola κ.α. Με θετικό πρόσημο ο Sarantis, στα 8,11 και η Coca Cola, στα 29,80, με τις άλλες να μετρούν απώλειες.

Στον ΟΤΕ, που λόγω ομολόγου ήταν στο επίκεντρο, οι πωλητές πιέζουν μέχρι τα 12,46 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών στη μετοχή του Οργανισμού έχει φτάσει τα 3,6 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, για τον FTSE25, δύο είναι τα τεχνικά σημεία που οριοθετούν το εύρος διακύμανσής του σε αυτή τη φάση: οι 2.093 ως κάτω όριο και οι 2.172 ως άνω.

Από τις μετοχές του δείκτη, ξεχωρίζουν οι Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Sarantis. Στις 25/68 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, σαφώς βεβαρημένη σε σχέση με την πρώτη ώρα συνεδρίασης.

Μεγαλύτερη άνοδος για τίτλους των ΜΕΡΚΟ, Foodlink, Quest, Κορδέλου, Νηρέα, Ικτίνος και ακόμη λιγοστές, στην πλειονότητα τους από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v