Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2009

Σφηνάκια για road show ΕΧΑΕ και ΒΦΛ

Σφηνάκια για road show ΕΧΑΕ και ΒΦΛ
ROAD SHOW EXAE: Υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής εκδηλώνεται από το σύνολο των εισηγμένων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα παρουσιάσεων που υλοποιεί κάθε φθινόπωρο στο Λονδίνο η ΕΧΑΕ.

Δήλωση συμμετοχής ήδη έχουν υποβάλει όλες οι μεγάλες τράπεζες και οι εταιρίες ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Motor Oil , Τιτάν, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ, Μυτιληναίος, Intralot κ.ά.

Για πρώτη φορά δεν θα παρευρεθούν όλες σχεδόν οι εισηγμένες του δημόσιου τομέα (ΕΤΕ, ΑΤΕ, Τ.Τ., ΕΥΔΑΠ κ.ά.).

Το επίπεδο εκπροσώπησης αναμένεται ότι θα είναι το υψηλότερο των τελευταίων ετών καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εισηγμένων θα εκπροσωπηθεί από διευθύνοντες συμβούλους.

ΒΦΛ:
Eλαφρό προβάδισμα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, έχει εταιρία συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη για το 67% - 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Η πλευρά Λαυρεντιάδη βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε διαπραγματεύσεις με τη Rothschild και μέσω αυτής με τις τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Εμπορική, Alpha Bank) μετόχους της ΒΦΛ για βελτιώσεις - τροποποιήσεις της προσφοράς της.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει γράψει η στήλη, η Rothschild έχει ζητήσει από τους δύο ενδιαφερομένους (εταιρία συμφερόντων Λαυρεντιάδη και όμιλος IDagro) να υποβάλουν εναλλακτική προσφορά και για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΦΛ.

Αν, όπως όλα δείχνουν, η ΒΦΛ καταλήξει στον κ. Λ. Λαυρεντιάδη, λογικά θα είναι μία από τις πρώτες επενδύσεις του Lamda fund.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 15 Αυγούστου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v