Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2011

Alapis: Το 99, οι πωλήσεις-«μυστήριο» & το «φέσι»

Alapis: Το 99, οι πωλήσεις-«μυστήριο» & το «φέσι»
Ένα τεράστιο κουβάρι θα κληθούν να ξεμπερδέψουν οι πιστωτές της Alapis μετά την κατάθεση από την εταιρία αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99.

Και αυτό γιατί πέρα από το «φέσι» 991 εκατ. ευρώ -σε τράπεζες και προμηθευτές- δεν είναι και απόλυτα καθαρό ποια στοιχεία ενεργητικού έχει ο όμιλος.

Μια πρόγευση του γόρδιου δεσμού που θα κληθούν να λύσουν οι τράπεζες είναι τα εξής:

Όπως έχει προκύψει από το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τελούν σε εκκρεμότητα η απόσχιση και η πώληση στην εταιρία ΜΑΚ Α.Ε. του κλάδου παραγωγής και εμπορίας νοσοκομειακών φαρμάκων και η ανάληψη από την Αcolab της έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της Alapis.

Και το μπέρδεμα δεν σταματά εκεί.

Η εταιρία Εξέλιξη Α.Ε. φέρεται να αγόρασε στις 5 Νοεμβρίου 2010 από την Alapis τον κλάδο παραγωγής και εμπορίας προϊόντων της, που διακινούνται μέσω φαρμακείων.

To deal δεν έχει κλείσει επειδή η Εξέλιξη δεν έχει λάβει ακόμη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις των προϊόντων και οι συμβάσεις αντιπροσώπευσης με ξένους οίκους να πραγματοποιούνται στο όνομα της Alapis.

Αντίστοιχα, δεν έχουν ολοκληρωθεί η απόσχιση και η πώληση στη ΜΑΚ Α.Ε. του κλάδου παραγωγής και εμπορίας νοσοκομειακών φαρμάκων της Alapis, παρότι όπως μαθαίνουμε έχει υπογραφεί από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010!

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, βάσει του πορίσματος, η Alapis έχει συμφωνήσει να πουλήσει τους δύο σημαντικότερους κλάδους δραστηριότητάς της με αντάλλαγμα προμήθεια επί του τζίρου.

Αν οι συμφωνίες τελούν ακόμη εν ισχύι, τι μένει στους πιστωτές της πέρα από το «φέσι»;

Θα αποδεχθούν, επομένως, τις παραπάνω οι πιστωτές ή θα επιχειρήσουν να τις ακυρώσουν;

Και αν συμβεί αυτό, τι θα γίνει με όσους δανειοδότησαν τις αγοράστριες εταιρίες;

Τι τίμημα προβλέπουν οι παραπάνω συμφωνίες για τον κάθε κλάδο συνολικά; Έχουν καταβληθεί προκαταβολές;

Τι στοιχεία ενεργητικού θα μείνουν στην Alapis ώστε με μια ενδεχόμενη ρύθμιση χρεών να μπορέσει να επανέλθει σε ομαλή εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v