Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2006

Το ”Τhink bigger” φέρνει deals στη Σοφοκλέους

Σημαντικά νέα deals θα πρέπει να αναμένονται στη χρηματιστηριακή αγορά κατά το επόμενο διάστημα, για αρκετούς, διαφορετικούς μεταξύ τους, λόγους. Ωστόσο, δεν έχουν τόση σημασία οι λόγοι, όσο η τροφοδοσία με… καύσιμο και το… αποτέλεσμα.

Σε όλες τις περιπτώσεις ”καύσιμο” είναι η υψηλή ρευστότητα.

Δεν μιλάμε μόνο για τη ρευστότητα που κατέχουν κάποιοι επιχειρηματικοί παίκτες, αλλά γι’ αυτήν που υπάρχει στο (διεθνές και ελληνικό) ”σύστημα”, καθώς τα χαμηλά (ακόμη) επιτόκια δημιουργούν ροπή προς επενδύσεις, οι τράπεζες εύκολα δανείζουν και οι διαχειριστές ψάχνουν για αποδόσεις.

Κι όταν λέμε deals μιλάμε για όλων των ειδών. Εξαγορές, συγχωνεύσεις, αλλά και placements από την πλευρά των βασικών μετόχων, με αγοραστές μεγάλα κεφάλαια, ξένα και ελληνικά, που άλλοτε θα έχουν το ”μανδύα” του στρατηγικού και άλλοτε όχι.

Οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες έδειξαν από καιρό το δρόμο, ακολούθησαν η υγεία και η πληροφορική, ενώ έπονται άλλοι κλάδοι, όπως οι κατασκευές, η ενέργεια και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

”Think Bigger” είναι το ”μότο” της περιόδου, καθώς οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν αντιληφθεί ότι προσπάθειες που δεν έχουν επαρκές μέγεθος ή διακρίνονται για τα… οικογενειακά τους χαρακτηριστικά (είτε από πλευράς διοίκησης είτε από πλευράς μετοχολογίου, διασποράς και εμπορευσιμότητας) δεν έχουν πολλές δυνατότητες επιβίωσης.

Όχι ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά, όπως οι πάντες γνωρίζουν, αυτές είναι απλώς για να επιβεβαιώνουν τον… κανόνα!

Υ.Γ.: Βεβαίως υπάρχουν και τα απρόοπτα που θα μπορούσαν να… εκτροχιάσουν το ρυθμό των εξελίξεων, αλλά αυτά ύστερα από όλα τα δημοσιεύματα του τριημέρου περί Ιράν, πετρελαίου και άλλων (ενδεχόμενων) δεινών, προφανώς τα γνωρίζετε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v