Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2006

Νέα (ενισχυμένη) δόση από... ” σφηνάκια”

ΓΚΑΛΗΣ: ”Συγκινήθηκαν τελικά” (μετά από ερώτηση και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς!) οι κύριοι της Γκάλης (ή της… ”Μανούσης” με βάση την επωνυμία των νέων μετόχων) και ενημέρωσαν έστω και… γενικώς, για το τι θα κάνει η εταιρία. Και η μετοχή… έπεσε χθες κατά…12,4%.

Τώρα να ήταν επενδυτές που αγόρασαν όχι τη φήμη, αλλά την… είδηση και πούλησαν στην… εξήγησή της; Θα σας γελάσουμε.

Άλλωστε αν εξαιρέσουμε την χθεσινή πτώση η μετοχή είχε κερδίσει μόλις… 50% σε διάστημα ελαχίστων ημερών!

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σε πολύ μεγάλη... ”φόρμα” ο όμιλος, γεμάτες από κόσμο οι γενικές συνελεύσεις. Και δικαιολογημένα.

Μέσα σε μια εβδομάδα, με δύο εξαγορές, ο Μυτιληναίος έγινε παίκτης πολύ σημαντικός και στις άλλες (ανανεώσιμες κι εναλλακτικές) μορφές ενέργειας. Δεν τα κάνουν πολλοί αυτά...

Και στο... ”καπάκι” έκλεισε και συμφωνία για δέκα χρόνια με τη Βαρυτίνη. Κι έπεται... συνέχεια!

Το ότι κάνουν ”φρεσκάρισμα” στις... ξένες γλώσσες, μας το είπε ο ίδιος. Μία εξ αυτών όμως, είναι και η... γαλλική!

ΠΕΡΣΕΥΣ: Επιμένουν τα σενάρια για ”deal” με τον ΝΗΡΕΑ που αγοράζει και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της. Και η τιμή της μετοχής συνεχίζει το τρέξιμο, έχοντας κερδίσει πάνω από 50% σε λίγες συνεδριάσεις. Ωστόσο, γνώστες της αγοράς δεν φαίνεται να συμφωνούν ότι μια τέτοια κίνηση εντάσσεται στα γενικότερα πλάνα της ΝΗΡΕΑΣ, που βλέπει έντονα προς τα… έξω!

Ίδωμεν.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Γνωστά τα περί ”επαφών” με την CretaFarm, ξανάρχισε να κινείται προς τα πάνω η μετοχή, να δούμε όμως αν θα τα… βρουν και… πότε. Με δυο λόγια αυτό που δεν ξέρουμε είναι με πόση σοβαρότητα το βλέπει το θέμα ο… Βλάσης.

Πριν από λίγο καιρό πάντως η μετοχή είχε δει τιμές σημαντικά χαμηλότερες και πριν από κάμποσους μήνες ήταν στα… μισά. Μήπως να το δει πιο σοβαρά το θέμα;

ALΤΕC-MICROLAND: Ο Αθανασούλης έχει ήδη κάνει το come-back και η υπόθεση Cosmote-Γερμανός του ήλθε κάτι σαν… ”μάννα εξ ουρανού”. Στενότερες πάλι οι σχέσεις με χρηματιστηριακό παράγοντα, που φημίζεται για τη δική του… ”σχολή σκέψης”.

EΘΝΙΚΗ: Να λοιπόν που αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Οι επικριτές της συμφωνίας στη Τουρκία, μάλλον για ένα πράγμα ”αγωνιούν”. Αν δεν συμμετάσχουν… επαρκώς τα Ταμεία, θα χαθεί ο έλεγχος του κράτους (έστω και έμμεσος) στην μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Αυτό το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό. Και τα υπόλοιπα είναι απλά ο… ”φερετζές”.

Ηθελημένα ή άθελα, ο σύλλογος των εργαζομένων της τράπεζας αποκάλυψε την πραγματική διάσταση του θέματός (τους).

Θα παραμείνει η Εθνική, έστω ως ένα βαθμό ”εργαλείο” της εκάστοτε κυβέρνησης, για διάφορες ”δουλειές” (θου Κύριε μην πούμε περισσότερα), αλλά και ”προπύργιο” της δημόσιας αντίληψης στα συνδικαλιστικά;

Ιδού η απορία (και η... σκασίλα) τους!

ΣΙΔΜΑ: Στα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης και η έγκριση έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου εύρους από 50 έως 60 εκατ. ευρώ



ΙΑΤΡΙΚΟ-ΒC: Οπου να’ ναι τελειώνει το... ”πατιρντί”. Έτσι λένε οι πληροφορίες μας.

ΥΓ: Πολλοί μιλούν για την ”ομάδα” της ΕΤΕ που πλαισιώνει τον κ. Αράπογλου. Οντως, η ”ομάδα” είναι συμπαγής, ακόμη και σε πτυχές που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, πλην όμως αποκαλύπτονται σήμερα από τον... ”Ιοβόλο”. Κάντε ένα ”κλικ” από την πρώτη σελίδα του in2life.gr και δεν θα... χάσετε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v