Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2006

”Σφηνάκια” με ATTIKA, ΑΓΕΤ, ΛΑΒΙ και HYATT

ΑΤΤΙΚΑ: Να που το είδαμε κι αυτό. Μια εταιρία να διαψεύδει τον… διευθύνοντα σύμβουλό της!

Ο λόγος για τη χθεσινή ανακοίνωση της Attica Group, που διαψεύδει τα περί εξαγοράς εταιρίας στη Βόρεια Ευρώπη, κατόπιν σχετικής ερώτησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Μόνο που τα σχετικά δημοσιεύματα προέκυψαν από… συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, κ. Αλέξανδρου Παναγόπουλου, στο Reuters!

Προφανώς κάποιος λόγος θα υπάρχει γι’ αυτό το… μπέρδεμα. Φοβούμεθα, όμως, ότι μια απλή ανακοίνωση, της μίας φράσης, δεν αρκεί για να… ξεμπερδέψει τα πράγματα.

Μάλλον χειρότερα τα κάνει. Ιδίως όταν στο κείμενο του Reuters δεν υπήρχε έτσι απλώς μία φράση, αλλά και σειρά από σχετικές λεπτομέρειες.

ΗΥΑΤΤ: Κι όμως, παρότι ξεκαθαρίστηκε ότι η εταιρία δεν μπορεί να φύγει από το χρηματιστήριο διά της πλαγίας (μέσω συγχώνευσης με μη εισηγμένη), η τιμή έχει κατέλθει στα 11 ευρώ, στην τιμή δηλαδή της δημόσιας προσφοράς, ενίοτε και ελάχιστα λεπτά υψηλότερα.

Παρότι υπάρχουν μέτοχοι με πάνω από 10% της εταιρίας (hedge funds και τα τοιαύτα), που δεν φαίνονταν πρόθυμοι να πουλήσουν σε αυτή την τιμή.

Από την άλλη πλευρά, ο χρόνος περνά, βρισκόμαστε στη μέση του διαστήματος της προσφοράς και η BC δεν έχει συγκεντρώσει παρά κάτι λιγότερο από το 4%.

Κάτι μας λέει ότι αυτή την περίεργη ”ησυχία” θα ακολουθήσουν… εξελίξεις!

ΗΡΑΚ: Για την Τιτάν βγήκε η είδηση ότι εξετάζει μεγάλη εξαγορά στην Ισπανία, ενώ η μετοχή της ΑΓΕΤ έπιασε χθες το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου! Προφανώς, για λόγους… ”παρασυμπαθητικούς”.

ΛΑΒΙ: Σε υψηλή τιμή 12μήνου έφτασε χθες η εταιρία, έχοντας γνωστοποιήσει προ ημερών ότι δεν έχει λάβει μεν την έγκριση των αμερικανικών αρχών για το περίφημο πλέον φάρμακο, πλην όμως την αναμένει… σύντομα.

Όλη η διατύπωση της ανακοίνωσης -το σημειώνουμε αυτό- αποπνέει μια αίσθηση ”νομοτέλειας” ως προς την έγκριση. Για να δούμε, λοιπόν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v