Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2002

ΟΛΥΜΠ: ”Ποτάμια” το... μελάνι των αναλυτών!!

Ποιός την πιάνει την Τεχνική Ολυμπιακή, αλλά και την οικογένεια Στέγγου που κατάφερε να κάνει μια άκρως αμφιλεγόμενη -κάποτε- υπόθεση, ”πρωταγωνιστή” των εξελίξεων !!

Η μετοχή της, όχι μόνο καταγράφει εξαιρετικά μεγάλη αύξηση τιμής, σε σχέση με την αρχή του έτους, (της τάξεως του... 100% για να είμαστε ακριβείς), αλλά τυγχάνει και της αποδοχής αρκετών αναλυτών.

Σύμφωνα με τρεις μεγάλες χρηματιστηριακές, τα πρό φόρων κέρδη της σε ενοποιημένο επίπεδο αναμένεται να ανέλθουν σε 150-160 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος. Αποτελέσματα που θα ζήλευε και η... Alpha Bank, τουλάχιστον με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα!!

Κατα την εκτίμηση μάλιστα της ”θυγατρικής” Alpha Finance, (που εξέδωσε στις 19 Ιουνίου, ανάλυση... 53 σελίδων(!) για τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής και τις εταιρίες του στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ), η τιμή στόχος για την εισηγμένη στην Ελλάδα μετοχή είναι τα 5,8 ευρώ, που σημαίνει περαιτέρω περιθώριο ανόδου της τάξεως του 20%.

Βασική ”αίρεση”, όπως τονίζεται στην ίδια έκθεση, είναι να αλλάξουν οι προοπτικές στην αμερικανική αγορά κατοικιών (πράγμα που δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψιν με βάση τη συγκυρία στις αγορές και την οικονομία της υπερδύναμης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v