Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2006

O Καραμούζης, η ΕΧΑΕ και το... σεντούκι!

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του Νίκου Καραμούζη της Eurobank, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ποικιλοτρόπως η ελληνική κεφαλαιαγορά (μετοχές, εταιρικά ομόλογα, παράγωγα), αλλά και να επεκταθεί στη γύρω περιοχή, ώστε να μην την καταπιεί ”αμάσητη” και με συνοπτικές διαδικασίες, κάποιο άλλο μεγαλύτερο χρηματιστήριο.

Αν μη τι άλλο, διότι μέχρι τώρα οι τραπεζίτες έδειχναν να αδιαφορούν για το θέμα και να αντιμετωπίζουν την ΕΧΑΕ (τη holding εταιρία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς) ως… αγελάδα για άρμεγμα!

Τα έχουμε πει από αυτή τη στήλη για τις επιστροφές κεφαλαίου και τα ”ενισχυμένα” μερίσματα, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

Το σημαντικό τώρα είναι ότι μια ισχυρή τράπεζα- μέτοχος της ΕΧΑΕ (με εκπρόσωπο τον κ. Καραμούζη στο ΔΣ) δηλώνει δημόσια τη θέλησή της να υποστηρίξει την ”εξωστρέφεια” της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδίως αν προς τον ίδιο σκοπό συνενωθούν και άλλες τραπεζικές δυνάμεις…

Σημαντικά κεφάλαια (διότι χωρίς… παράδες τίποτα δεν γίνεται) παρά τις… ”αφαιμάξεις” εξακολουθούν, μαθαίνουμε, να υπάρχουν, βαθιά ”κρυμμένα” στο… σεντούκι της ΕΧΑΕ.

Το ερώτημα είναι αν αρχίζει να υπάρχει και η πραγματική θέληση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v