Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2006

TO ΕΛΚΕ και οι εξαγορές... εισηγμένων εταιριών!

Πολύ μας άρεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων κ. Γιάννη Αναστασόπουλου για το γεγονός ότι οι σημαντικότερες ξένες επενδύσεις που έγιναν στη χώρα μας στο πρώτο εξάμηνο του έτους, υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Αυτό που μάλλον παρέλειψε να μας πει είναι ότι σχεδόν σε όλα αυτά τα deals το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων δεν έπαιξε… κανένα ρόλο.

Διότι δεν πρόκειται για επενδύσεις σε νέες εταιρίες, αλλά για… εξαγορές μετοχών σε υφιστάμενες – εισηγμένες- και επιτυχημένες εταιρίες.

Ανάμεσά τους το deal της Dubai Investment με τη Marfin, της BC Partners με τη HYATT, της Apax-TPG για την Q-Telecom και της Intracom με τη ρωσική Sistema!

Kι ακόμη, η είσοδος της Νοvator στη FORTHnet, αλλά και η πώληση της μπύρας ”ΜΥΘΟΣ” στην Scottish and Newcastle!

Προφανώς αν είτε η Κύπρου, είτε η Credit Agricole αποκτήσουν την Εμπορική θα έχουμε μια ακόμη μεγάλη ξένη επένδυση στη χώρα μας, όπου βεβαίως τα λεφτά θα πάνε στους… μετόχους της Εμπορικής και ουχί σε ”παραγωγικούς σκοπούς”.

Κι αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά, την οποία το ΕΛΚΕ προφανώς οφείλει να γνωρίζει.

Διότι αντικείμενο του είναι να προσελκύει νέες ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ επενδύσεις στη χώρα μας και όχι να ασχολείται με τις χρηματιστηριακές εξαγορές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v