Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2006

Πληροφορική: Επιστροφή στο ”χάρτη” των deals!

Οφείλουμε να το επισημάνουμε όσο είναι ακόμη ”νωρίς”. Η στήλη θεωρεί ότι ο κλάδος της πληροφορικής και της τεχνολογίας θα επιστρέψει κάποια στιγμή δυναμικά στα χρηματιστηριακά monitor, και όχι άδικα.

Στην Ελλάδα υπήρξαν λόγοι που την έφεραν στο περιθώριο, υπήρξαν όμως και παρεξηγήσεις, ακόμη και στο επίπεδο του τι είναι ”πληροφορική” και τι είναι απλώς ”box-pushing”, όπως λέγεται στην αγγλική αργκό το εμπόριο ηλεκτρικών υπολογιστών.

Κι έτσι κάπου η αγορά ”ξέχασε” ότι, είτε μιλάμε για αμιγώς ελληνικές εταιρίες είτε για σχήματα με τη συμμετοχή και ξένων (κάτι που πιστεύουμε ότι θα είναι έντονο στο προσεχές μέλλον), οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με την πληροφορική και την τεχνολογία, με το software, αποτελούν εξαιρετικά δυναμικό κλάδο παγκοσμίως.

Είχαμε δηλαδή κάτι αντίστοιχο με την απόλυτη απόρριψη των εταιριών ”dotcom” στις ΗΠΑ, που βέβαια αποδείχτηκε πρόσκαιρο φαινόμενο.

Στην Ελλάδα, μετά το σχηματισμό της GIT και τη συνένωση Singular-Logicdis, μετά την ανάκτηση οικονομικής ισχύος από τον όμιλο Φέσσα και το turn around του ομίλου Altec, είναι επόμενο ότι οι διεργασίες συνένωσης θα εντατικοποιηθούν (οι… χλιαρές ανακοινώσεις Infoquest και Unisystems για το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ τους είναι ενδεικτικές) ώστε να οδηγήσουν στο σχηματισμό ισχυρότερων παικτών και σε αυτό το χώρο.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν ίσως θα ήταν σκόπιμη η ”στόχευση” του ενδιαφέροντος σε υγιείς εταιρίες του κλάδου, οι οποίες ως τώρα σίγουρα δεν έχουν πολλαπλασιαστές που να ταιριάζουν σε εταιρίες ”τεχνολογίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v