Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 28 2006

ΑΣΠΙΣ: Οι περιπέτειες στη Κύπρο και η ρευστότητα

Δεν σταματά να δίνει συνεντεύξεις στον κυπριακό τύπο ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ασπίς Πρόνοια Β. Αδαμόπουλος, σε μια προσπάθεια να διασπάσει τα Δ.Σ. της Universal Life και της Universal Bank, κι έτσι να γίνει δεκτή η δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Ασπίς για τη δεύτερη.

Δύο είναι τα ερωτήματα που θέτει το ”δεξί χέρι” του Παύλου Ψωμιάδη:

Προς Δ.Σ. Universal Life: Πώς απορρίπτουν ως μη συμφέρουσα την πρόταση των 90 σεντς (κυπριακής λίρας) ανά μετοχή, όταν πριν από λίγους μήνες δεχτήκαν ως συμφέρον ένα εύρος τιμών από 74 έως 86 σεντς;

Προς Δ.Σ. Universal Bank: Μήπως με τη στάση του προσπαθεί να εξυπηρετήσει (προφανώς παρανόμως) το συμφέρον του μετόχου πλειοψηφίας σε βάρος των συμφερόντων της μειοψηφίας;

Ανεξάρτητα όμως από την τελική κατάληξη του εγχειρήματος, ο Όμιλος της Ασπίδας φαίνεται ιδιαίτερα ”ανοιχτοχέρης” το τελευταίο διάστημα. Έχουμε λοιπόν και λέμε:



-Απέκτησε μέσω δημόσιας προσφοράς το 50% της κυπριακής MFS, μέσω της οποίας κατέχει την πλειοψηφία της κυπριακής Liberty Life.

-Θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της Aspis Bank.

-Υποβάλλει δημόσια πρόταση για τη Universal Bank και μάλιστα αν αποτύχει αυτή, φαίνεται διατεθειμένος να επανέλθει μελλοντικά και με νέα.

Όλα αυτά καλά μήπως υπάρχει όμως κάτι που… δεν ξέρουμε και ίσως να εξηγεί την διαφαινόμενη… υπερβάλλουσα ρευστότητα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v