Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2006

OTE: Ιστορίες τηλεπικοινωνιακών ”λεπτομερειών”

Μερικές φορές οι λεπτομέρειες έχουν σημασία...

Με τη βοήθεια αναγνωστών της στήλης (αρκετοί εκ των οποίων εξελίσσονται και σε ικανούς… συνεργάτες του ”Χαμαιλέοντα”, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα) προσέξαμε ότι τα νούμερα που δίνει ο ΟΤΕ στο εξάμηνό του, όσον αφορά στον συνολικό αριθμό συνδέσεων ADSL στο Internet, ΔΕΝ συμπίπτουν με αυτά που ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΕΤ) για το τέλος του ίδιου διαστήματος.

Η ΕΕΕΤ τοποθετεί τον συνολικό αριθμό συνδέσεων ADSL στις 296.804, στο τέλος του εξαμήνου, ενώ ο ίδιος ο ΟΤΕ ισχυρίζεται ότι στο τέλος του ίδιου εξαμήνου ο συνολικός αριθμός των γραμμών έφτασε τις 310.000.

Και ενώ η ΕΕΕΤ ανεβάζει τις γραμμές που είναι μέσω ΟΤΕ σε 283.000, ο ίδιος ο Οργανισμός στα αποτελέσματά του κάνει λόγο για περισσότερους από 300.000 πελάτες.

Πρόκειται μήπως για μια ωραία ”στρογγυλοποίηση προς τα πάνω”, διότι οι γνώστες γνωρίζουν πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών (στρατηγικών ή μη!) για τις επιδόσεις του οργανισμού σε θέματα ”ευρυζωνικότητας”;

Κάτι τέτοιο δε αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν συνδυαστεί με το γεγονός που καταγράφει η ΕΕΕΤ, ότι μέσα στο εξάμηνο το ”μερίδιο” των συνδέσεων ADSL του ΟΤΕ στη ”λιανική”, σε αυτές δηλαδή που αγοράζονται από τελικούς πελάτες και όχι από άλλους πάροχους, μειώθηκε κατά 10%, αφού το μερίδιο των εναλλακτικών αυξήθηκε από 26,8% σε 36,5% μεταξύ του τέλους του 2005 και του τέλους εξαμήνου του 2006!

Κι αυτό, παρά την πολύ έντονη διαφημιστική προσπάθεια (λόγω και του δωρεάν διπλασιασμού της χωρητικότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων) που έγινε και τους καλοκαιρινούς μήνες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v