Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2006

Βογιατζόγλου, περιφέρεια και... Αλβανοί τουρίστες!

Η Βογιατζόγλου Systems είναι μια μικρή αλλά συμμαζεμένη εταιρία της Σοφοκλέους, που είχε και ένα μάλλον καλό πρώτο εξάμηνο: σχετικά περιορισμένη αύξηση τζίρου, αύξηση καθαρών κερδών από τις 610 στις 650 χιλιάδες ευρώ, αλλά κυρίως θετικές ταμιακές ροές άνω του 1,2 εκατ. ευρώ.

Αυτές οι ταμιακές ροές χρησίμευσαν για να μειώσουν τόσο τις βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις όσο και τις λοιπές υποχρεώσεις.

Με δεδομένο ότι η κεφαλαιοποίησή της βρίσκεται στα 13 περίπου εκατ. ευρώ ο τίτλος ενδεχομένως θα μπορούσε να αποκτήσει ενδιαφέρον, ιδίως στην περίπτωση που τα κέρδη της εταιρίας κινηθούν ανοδικά στο προσεχές μέλλον.

Η εμπορευσιμότητα όμως της μετοχής είναι χαμηλή.

Και αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα για τη Σοφοκλέους. Στην περιφέρεια υπάρχουν πολλές ”νοικοκυρεμένες” εταιρίες και με λογικές μάλιστα αποτιμήσεις.

Η εμπορευσιμότητά τους όμως είναι αποτρεπτικό στοιχείο για τους περισσότερους επενδυτές.

Κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτό και οι βασικοί τους μέτοχοι, παρότι πλέον έχουν και δικαιολογία.

Διότι για τους ξένους θεσμικούς το μέγεθος των εταιριών αυτών είναι πολύ μικρό, ενω -δυστυχώς για τη Σοφοκλέους- οι Έλληνες θεσμικοί κοντεύουν να γίνουν... Αλβανοί τουρίστες (είδος σχεδόν ανύπαρκτο!).

Οπότε πού να δώσουν μετοχές και οι βασικοί μέτοχοι των μικρών εταιριών για να αποκτήσει η μετοχή τους εμπορευσιμότητα;

Μόνον αν ενδιαφερθεί κάποιο από τα ελάχιστα εναπομείναντα... λόμπι έχουν ελπίδες, τουλάχιστον όσο η κατάσταση μείνει ως έχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v