Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2006

Λεβεντάκης: ’Χάος” απροσμέτρητο!

Kι όμως είναι αληθινό.

Η Λεβεντάκης (πρώην Βερνίκος) έχει προχωρήσει σε πλήρη απομείωση της επένδυσης που είχε κάνει για να αγοράσει τα Ελληνικά Εκκοκκιστήρια, εμφανίζει καθαρή θέση στο 1/2 του μετοχικού κεφαλαίου (που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει αύξηση κεφαλαίων ή να διαλυθεί) και είχε σε ταμείο και διαθέσιμα στο τέλος του εξαμήνου μόλις… 2.100 ευρώ!

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαμάχη (και δικαστική) με την Αγροτική Τράπεζα, στην οποία βρίσκονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι δανειακές υποχρεώσεις της (περίπου 9,3 εκατ. ευρώ) και την οποία κατηγορεί ως… υπεύθυνη για τη μη λειτουργία της Ελληνικά Εκκοκκιστήρια, διότι δεν της έδωσε εγγυητικές επιστολές.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δεν έδωσε και καμία άλλη τράπεζα, μια και η Αγροτική προφανώς δεν είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα!

Οι ορκωτοί επισημαίνουν την αβεβαιότητα για τη συνέχιση λειτουργίας της εισηγμένης μητρικής εταιρείας, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει φορολογικός έλεγχος για τα έτη 2004 και 2005, καθώς επίσης και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εισαγωγής και διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. των μετοχών της εταιρείας που έλαβαν οι Belcot A.E. και ΒΙ.ΒΑ.ΤΟΜ Α.Ε., λόγω εισφοράς των κλάδων εκκόκκισης βάμβακος.

Σημειώνουν δε ότι πέρα από τα βάρη και τις υποθήκες στα ακίνητα της εταιρείας για εξασφάλιση δανείων της, υπάρχουν επίσης βάρη και υποθήκες για εξασφάλιση δανείων των δύο προαναφερθέντων εταιρειών.

Θέλετε μια ”γεύση” του εξαμήνου; Όλα… μαύρα! Όλα αρνητικά από το μικτό κέρδος και κάτω! Με τις ζημίες να αγγίζουν τα 1,4 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση βρίσκεται στα 9 εκατ. ευρώ, όταν το μετοχικό κεφάλαιο είναι… 25 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις φτάνουν τα 11,8 εκατ. ευρώ.

Οι ορκωτοί αναφέρουν ότι στις 29 Αυγούστου το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης συνέλευσης για να αντιμετωπίσει το θέμα της ανεπάρκειας κεφαλαίων. Πράγματι, στις 5 Σεπτεμβρίου βγήκε πρόσκληση που έχει ως θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ή με… άλλον τρόπο, όπως επίσης και τη λύση της εταιρείας ή/και την υιοθέτηση άλλων μέτρων.

Πότε θα γίνει η συνέλευση; Γρήγορα γρήγορα (για να σωθεί η εταιρεία), στις 15… Νοεμβρίου!!!

Μιλάμε για κατάσταση τραγική, που όμως έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη, από την (διόλου μακρινή σε σχέση με την καταστροφή που επήλθε) εποχή που Βερνίκος και Λεβεντάκης έκαναν δηλώσεις για τα μεγαλόπνοα σχέδια αλλαγής δραστηριότητας της εταιρείας.

Στη συνέχεια, βέβαια (και αφού πήρε τα ωραία του πλοία), ο κ. Βερνίκος την ”έκανε” πλήρως από το μετοχικό κεφάλαιο, αρμενίζοντας εκτός του Χ.Α. και αφήνοντας τους λοιπούς (μικρο)μετόχους να… εκκοκκίζουν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v