Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2013

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Yalco, Q&R και κλινικές

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Yalco, Q&R και κλινικές

ETE: Ο pro forma δείκτης κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier I) της τράπεζας διαμορφώνεται μετά και την επαναγορά υβριδικών κεφαλαίων στο 8,7%.

Ο δείκτης θα ενισχυθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της Εθνικής για την αγορά των ADSs που αντιπροσωπεύουν προνομιούχες μετοχές της τράπεζας και με την πώληση της Αστήρ Παλάς που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

Όπως έγραψε το Euro2day η Εθνική θα προβεί σε πρόσθετες ενέργειες, για τις οποίες είναι ενήμερη η Τράπεζα της Ελλάδος, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειάς της και την ικανοποίηση του ορίου 9%.

 

YALCO: Την αισιοδοξία της ότι το πενταετές πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει υποβάλει η YALCO στις τράπεζες με στόχο την αναδιάρθρωση του δανεισμού της θα γίνει τελικά δεκτό εκφράζει η διοίκηση της εισηγμένης.

«Με βάση τις μέχρι τώρα συζητήσεις, εκτιμάται ότι υπάρχει θετική πρόθεση για την αποδοχή του πλάνου από τις συνεργαζόμενες τράπεζες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η έγκριση της αναδιάρθρωσης μοιάζει αναγκαία, καθώς τα προβλήματα της εισηγμένης δεν είναι λίγα: Τα ίδια κεφάλαιά της είναι αρνητικά (-7,5 εκατ. ευρώ), οι ληξιπρόθεσμοι τόκοι και χρεολύσια φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ και το EBITDA του πρώτου τριμήνου διατηρήθηκε σε αρνητικό επίπεδο (-578 χιλιάδες ευρώ).

 
Ιδιωτικές κλινικές: Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο θα έχουν την προσεχή Τετάρτη (19 Ιουνίου) οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών. Από το αποτέλεσμα αυτής θα κριθεί εν πολλοίς και το κατά πόσον θα προχωρήσουν σε επίσχεση υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, αν δηλαδή θα απαιτούν την προπληρωμή ολόκληρου του ποσού από τους ασφαλισμένους.
 
 
Q&R: Υγιέστατη από πλευράς ρευστότητας η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Q&R και αυτό που της λείπει για να «πετάξει» είναι η ανάληψη αυξημένων εργασιών (ξηρασία τα τελευταία χρόνια για τον κλάδο στα δημόσια έργα, και όχι μόνο).

Πάντως, το γεγονός ότι άλλαξε χέρια το ποσοστό των μετοχών που κατείχε στο παρελθόν η αλήστου μνήμης Πουλιάδης & Συνεργάτες (πέρασε στη Lovatia Holdings του κ. Εμ. Ξιώνη) φημολογείται πως μπορεί να σημαίνει «κάτι παραπάνω» από μια αλλαγή μετοχικής σύνθεσης για την εισηγμένη.

Οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v