Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2006

Τουρκικές τράπεζες: Νέος ”γύρος” εισόδου ξένων!

Νέος γύρος εισόδου ξένων ”παικτών” αναμένεται στο τουρκικό τραπεζικό σύστημα καθώς προωθείται η ιδιωτικοποίηση της έκτης σε μέγεθος τράπεζας, της HalkBank (με ενεργητικό της τάξεως των 22,4 δισ. δολαρίων), αλλά και η πώληση της μεσαίου μεγέθους ιδιωτικής τράπεζας OyakBank.

Όπως αναφέρουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, πρόκειται ίσως για τις τελευταίες ευκαιρίες εισόδου ξένων ”παικτών” στο τραπεζικό σύστημα της γείτονας χώρας, καθώς προηγήθηκε ένας γύρος πλειοδοσίας από πλευράς ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων (μεταξύ αυτών η Fortis, η GE Capital, η ”δική μας” Εθνική και η Dexia) που ανέβασε τις ”ταρίφες” σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το ερώτημα, κατόπιν και των κλυδωνισμών στις αναδυόμενες αγορές, είναι αν θα συνεχιστεί η άνοδος των τιμών που κορυφώθηκε με την εξαγορά της Deniz Bank από την Dexia, ή θα υπάρξει αποκλιμάκωση, με τους αναλυτές να ”ποντάρουν” στη δεύτερη εκδοχή.

Όπως και να έχει πάντως, το ενδιαφέρον από το εξωτερικό δεν έχει εξαλειφθεί. Και αυτό δεν αφορά προφανώς μόνο την αγορά της Τουρκίας…

Μπορεί στην ”από εδώ” πλευρά του Αιγαίου να έχουμε τώρα μια ανάπαυλα στα σχετικά σενάρια, αργά ή γρήγορα όμως οι προσδοκίες θα περάσουν πάλι στο προσκήνιο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v