Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2013

Τα προγνωστικά για Πειραιώς, οι πίκρες της Σάνυο & η ΕΥΡΩΒ

Τα προγνωστικά για Πειραιώς, οι πίκρες της Σάνυο & η ΕΥΡΩΒ

EUROBANK: Μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να έχει επιχειρηθεί η μερική ιδιωτικοποίηση της Eurobank.

Αυτό προβλέπει, όπως ακούμε, το προσχέδιο του νέου Μνημονίου δίνοντας δίμηνη παράταση στη διαδικασία καθώς το υφιστάμενο Μνημόνιο θέτει ως ακροτελεύτια ημερομηνία τον Οκτώβριο.

 

EUROBANK II: Εισάγονται προς διαπραγμάτευση προσεχώς οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την αποδοχή της προαιρετικής δημόσιας πρότασης στους κατόχους υβριδικών τίτλων και ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια πρόταση έγινε με αντάλλαγμα μετοχές που να αντιστοιχούν στο 100% της ονομαστικής αξίας των υβριδικών τίτλων. Και η τιμή κτήσης για τους νέους μετόχους κινείται πέριξ του 1,5 ευρώ. Χαμηλότερα, δηλαδή, από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό.

 

TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Την Τετάρτη 3 Ιουλίου εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες μετοχές και τα warrants από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.

Η είσοδος των νέων μετοχών προκάλεσε πίεση χθες στην τιμή της μετοχής, καθώς υπάρχει η κυρίαρχη άποψη ότι θα επαναληφθεί και στην Πειραιώς η τακτική πώλησης των μετοχών και αγοράς warrants από τους ξένους.

Μόνο που η Πειραιώς διαπραγματεύεται πλέον αισθητά χαμηλότερα από την τιμή διάθεσης 1,70 ευρώ, και με το χαμηλότερη δείκτη p/bv από τις συστημικές τράπεζες. Έχει δε μπροστά της τα καλά αποτελέσματα β τριμήνου, λόγω και του αρνητικού goodwill από την εξαγορά της Millennium ύψους 399 εκατ. ευρώ.

 

ΣΑΝΥΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Το 4,08% της ασφαλιστικής εταιρεία Διεθνής Ένωση που καλείται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να αποφύγει το λουκέτο, κατέχει η ΣΑΝΥΟ Συμμετοχών.

Άλλη μια επένδυση της εισηγμένης που έλαβε χώρα κατά την περίοδο των... παχέων αγελάδων του χρηματιστηρίου και που απέτυχε πλήρως στον στόχο της.

Άλλα παραδείγματα, τα σούπερ μάρκετ Altantic, η Courva, και η εταιρεία παραγωγής CD στη Θράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v