Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2013

Το νέο μνημόνιο, η παράταση για T.T και Proton και οι εκπλήξεις

Το νέο μνημόνιο, η παράταση για T.T και Proton και οι εκπλήξεις

Μικρή άτυπη παράταση ενός 15νθημέρου ενδέχεται να δοθεί στους παράλληλους διαγωνισμούς πώλησης των Τ.Τ και Proton Bank.

Το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση προβλέπει μεν, όπως έχει γράψει το Euro2day, ότι η πώληση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Proton αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της νέας δόσης, δεν αναφέρει, όμως, όπως το προηγούμενο ως ακροτελεύτια ημερομηνία την 15η Ιουλίου.

Ως εκ τούτου τεκμαίρεται ότι ενδεχομένως να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, εφόσον αυτό χρειασθεί για την ομαλή πορεία των διαγωνισμών.

Και ο μεν διαγωνισμός για την πώληση της Proton είναι προχωρημένος, καθώς το data room άνοιξε από τις 20 Ιουνίου ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για το ΤΤ άνοιξε μόλις την Παρασκευή και ίσως χρειασθεί περισσότερο χρόνο για την ευόδωση του διαγωνισμού.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι και το τέλος του Ιουλίου θα πρέπει να έχουν υπογραφεί καταρχήν συμφωνίες για την πώληση των ΤΤ και Proton.

Και μπορεί στην αγορά να επικρατεί η εκτίμηση ότι αγοραστής και των δύο θα είναι η Eurobank αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις και ως εκ τούτου καραμπόλες.

ΥΓ: Δεν είναι τυχαίο ότι η διαδικασία του data room είναι ανοικτή ακόμη και για ενδιαφερόμενους που δεν επέδειξαν ενδιαφέρον εξ αρχής και δεν πέρασαν από τη φάση της προεπιλογής. Αρκεί να πείσουν τις αρχές ότι διαθέτουν τα εχέγγυα για να αγοράσουν τράπεζα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v