Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2013

Πώς «τρέχει» η εθελουσία στο ΤΤ - Σφηνάκια για ΟΤΕ και Εurobank

Πώς «τρέχει» η εθελουσία στο ΤΤ - Σφηνάκια για ΟΤΕ και Εurobank

Τ.Τ.: Μεγάλη επιτυχία σημειώνει, λένε οι πληροφορίες της στήλης, η εθελουσία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ήδη από χθες είχαν υπογράψει 350 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός θα ξεπεράσει τους 500 εργαζόμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από την παλαιά φρουρά.

Η επιτυχία της εθελουσίας αυξάνει την ελκυστικότητα του Ταμιευτηρίου για τους επίδοξους μνηστήρες, καθώς συνιστά σημαντική περικοπή του λειτουργικού κόστους, κι έρχεται μετά την επίσης σημαντική μείωση μισθών που είχε προηγηθεί.

Σημειωτέον ότι το «νέο» Ταμιευτήριο προέρχεται από διασπαση σε καλή και κακή τράπεζα, και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άμεσες επισφάλειες στο χαρτοφυλάκιό του, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει εξαιρετική σχέση καταθέσεων προς χορηγήσεις.


EUROBANK: Η τραπεζική δραστηριότητα του ομίλου στην Ουκρανία είναι ένα από τα ζητήματα στα οποία πρέπει να βρεθεί λύση τους επόμενους μήνες.

Η Eurobank χάνει λεφτά στην Ουκρανία λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η τοπική οικονομία, και αναζητά, όπως ακούμε, λύσεις joint venture με τοπικό ή διεθνή παίκτη για να μειώσει την έκθεσή της.

Έκθεση, άλλωστε, αρκετά μικρή, ώστε να επιτρέπει ακόμη και δραστικές λύσεις.

Στη Βουλγαρία, στη Σερβία και κυρίως στην Κύπρο η Eurobank βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον ανταγωνισμό, ενώ στη Ρουμανία απαιτείται προσπάθεια για βελτίωση των επιδόσεων.

 

OTE: Για πρώτη φορά από τότε που άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο οι μέτοχοι του ΟΤΕ αποφάσισαν να συνδέσουν το buy back με το πρόγραμμα stock options για τα στελέχη του Οργανισμού.

Οι μετοχές που θα επαναγοράζονται από τον ΟΤΕ δεν θα ακυρώνονται, αλλά θα πριμοδοτούν το management, ανάλογα βέβαια με τις επιδόσεις του.

Βέβαια, η απόφαση για το buy back και τη σύνδεσή του με το stock option plan στέλνει και το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να περιμένει η αγορά «γενναιόδωρη» μερισματική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v