Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2013

Τράπεζα Κύπρου: Της νύχτας τα καμώματα και το... damage control

Τράπεζα Κύπρου: Της νύχτας τα καμώματα και το... damage control

Διαβάζοντας κάποιος την κυπριακή ιστοσελίδα Stockwatch, πέφτει στο θέμα της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριου Ντράγκι.

Τι διαβάζει λοιπόν στο συγκεκριμένο δημοσίευμα;

Πρώτον, «και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι κατά την προσεχή περίοδο μία προτεραιότητα είναι να εξέλθει η Τράπεζα Κύπρου από την εξυγίανση».

Λες και θα μπορούσε να... μην είναι προτεραιότητα! Επιπλέον, το γεγονός ότι εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί προτεραιότητα, σημαίνει πως 3,5 μήνες μετά τις αποφάσεις της περιβόητης ευρωπαϊκής συνόδου του Μαρτίου δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε.

Δεύτερον, διαβάσαμε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι πρακτικές δυσκολίες που αναφύονται για το τραπεζικό σύστημα εκ της εφαρμογής της δανειακής σύμβασης, καθώς και ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαιρέτισε το γεγονός πως ενημερώθηκε για τα θέματα του κυπριακού τραπεζικού τομέα στο υψηλότερο επίπεδο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πώς μεταφράζεται αυτό. Όχι μόνο δεν έχει λυθεί μέχρι τώρα το ζήτημα της Τράπεζας Κύπρου, αλλά έχει και πρακτικές δυσκολίες για να επιλυθεί (μην περιμένετε τώρα κοντά...).

Και επίσης, η ΕΚΤ ενημερώθηκε μόλις χθες-προχθές για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς μέχρι πρότινος (πόσο μάλλον πριν ληφθούν οι αποφάσεις της περιβόητης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) είτε δεν είχε ενημερωθεί είτε ήταν ενημερωμένη σε... χαμηλομεσαίο επίπεδο!

Συμπέρασμα: Άλλη μία απόφαση ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής (πέραν της ελληνικής) που πάρθηκε στο πόδι και κάποιους μήνες μετά οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πότε μέσω της τρόικας και πότε μέσω της ΕΚΤ) πάνε να δουν τι ζημιά προκάλεσαν και τι μπορούν (αν μπορούν) να διορθώσουν...

ΥΓ.: Είναι λάθος τελικά οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών να λαμβάνονται βράδυ. Γιατί της νύχτας τα καμώματα...τα βλέπει η μέρα και γελά! Ή κλαίει σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v