Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2013

Ένας "επι-δέξιος" ψάλτης επικεφαλής στον ΑΔΜΗΕ

Ένας

Επιτέλους. Μετά από κυοφορία αρκετών μηνών, ο εκλεκτός του Μαξίμου, ο κ. Γιάννης Γιαρέντης, τοποθετήθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΑΔΜΗΕ.

Η θέση δεν είναι ζηλευτή. Μάλλον άχαρη θα τη λέγαμε. Πα' όλα αυτά, έχει τεράστιες ευθύνες και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις για τη λειτουργία των δικτύων ηλεκτερισμού, το κοινοτικό δίκαιο ανταγωνισμού και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ιδιαίτερα μετά την ισχύ των πρόσφατων οδηγιών της Ε.Ε., ο ρόλος των διαχειριστών των δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού είναι κρισιμότατος στην απελευθερωμένη ενεργειακή αγορά, καθώς εγγυώνται τη χωρίς διακρίσεις πρόσβαση όλων των «παικτών» στα δίκτυα, την ομαλή διενέργεια διασυνοριακών ανταλλαγών κ.λπ. κ.λπ.

Διαβάζοντας τις ιδιότητες των νέων μελών του δ.σ., διαπιστώνουμε ότι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται απλώς ως «στέλεχος επιχειρήσεων», χωρίς καμία αναφορά σε τίτλους σπουδών. Πιστεύουμε ότι η παράλειψη μάλλον σε αβλεψία θα οφείλεται. Γιατί δεν είναι δυνατόν το πρόσωπο που τοποθετήθηκε σε τόσο κρίσιμη θέση για την αγορά ηλεκτρισμού να μην κατέχει πανεπιστημιακό δίπλωμα.

Πάντως, ψάχνοντας για τις ενασχολήσεις του κ. Γιαρέντη, προ της ανάληψης καθηκόντων ως επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, το μόνο που βρήκαμε είναι η τοποθέτησή του σε επιτροπή του ΥΠΑΝ για τη χάραξη πολιτικής στα logistics και η αρθρογραφία του σε blogs νεοδημοκρατικού προσανατολισμού.

Σημαντικότερη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ θεωρούμε το άρθρο του στο blog «επι-δέξιος (ψάλτης)» με τίτλο.... «20 Λόγοι ΓΙΑΤΙ επέλεξα να ψηφίσω τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ» (sic).

Μετά την ανάγνωση των 20 λόγων, αναγνωρίζουμε στον πρωθυπουργό το προσόν ότι δεν ξεχνάει τους φίλους του (πολύ σημαντικό για τον πρωθυπουργό), αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνουμε ότι αν συνεχίσουμε έτσι πάμε για... φούντο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v