Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2013

Οι «ημέρες αγάπης» των τραπεζιτών & πόσο θα κρατήσουν

Οι «ημέρες αγάπης» των τραπεζιτών & πόσο θα κρατήσουν

Μετά από όσα τραγελαφικά συνέβησαν στον διαγωνισμό για την πώληση του Τ.Τ., καταβάλλεται προσπάθεια να πέσουν από όλες τις πλευρές οι τόνοι στις τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται εσχάτως αρκετές συναντήσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών αλλά και παραγόντων της αγοράς, με στόχο να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων είναι, όπως ακούμε, εντυπωσιακά.

Όχι μόνο πιάνουν τόπο οι αμοιβαίες εξηγήσεις αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις οι συνομιλητές βρίσκουν κοινό τόπο σε θέματα για τα οποία μέχρι πρόσφατα τους χώριζε άβυσσος.

Με δεδομένο ότι το επόμενο σοβαρό crash test είναι οι ασκήσεις προσομοίωσης (stress tests) που θα διενεργηθούν στο τέλος του έτους, οι «ημέρες αγάπης» είναι πιθανόν να κρατήσουν αρκετά.

Εκτός και αν οι εξελίξεις απαιτήσουν ταχύτερα λύσεις σε μεγάλα προβλήματα. Οι εποχές, άλλωστε, όπου όλοι ήταν μια γροθιά, πιέζοντας για συγκεκριμένες λύσεις, έχουν παρέλθει.

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, η κάθε τράπεζα οφείλει να εξασφαλίσει την ομαλή της πορεία και να διευκολύνει με κάθε τρόπο την ταχύτερη επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα.

Και το Τ.Τ. έδειξε ότι σε αυτήν την πορεία οι τράπεζες είναι απέναντι και όχι συνοδοιπόροι. Ούτε καν για τα προσχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v