Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2013

Κόντρα προέδρου TEE με αντιπρόεδρο Xημικών

Κόντρα προέδρου TEE με αντιπρόεδρο Xημικών

Χαρακτηριστικά της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) επί προεδρίας Χρ. Σπίρτζη είναι όσα συνέβησαν προ ημερών. Ο πρόεδρος του πάλαι ποτέ επιστημονικού σωματείου ζήτησε την παραπομπή στο πειθαρχικό του αντιπροέδρου του συλλόγου Χημικών Μηχανικών Κ. Κρεμαλή με το επιχείρημα πως είναι άνθρωπος της τρόικας!

Ο κ. Κρεμαλής ήταν ένας από τους μηχανικούς που ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της τρόικας για το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επάγγελμα, με αποτέλεσμα να επωφελούνται ορισμένες ειδικότητες σε βάρος κάποιων άλλων. Μαζί με τον, επίσης Χημικό Μηχανικό, Θ. Κρητικό ετοίμασαν μια έκθεση στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι στρεβλώσεις. Μέχρι τότε, τόσο τα αρμόδια υπουργεία, όσο και το ΤΕΕ έδιναν καλλωπισμένα στοιχεία, λένε στην αγορά.

Όταν στην τρόικα πήραν χαμπάρι τι ακριβώς συμβαίνει, άλλαξαν το μνημόνιο, το οποίο προβλέπει πως τα στοιχεία για το καθεστώς που διέπει τους μηχανικούς θα κατατεθούν από κάθε σύλλογο ξεχωριστά (π.χ. Χημικών Μηχανικών). Έτσι προσελήφθη σύμβουλος στο υπουργείο Υποδομών, ο οποίος θα μαζέψει τα στοιχεία των συλλόγων και θα παρουσιάσει σχετική έκθεση.

Η κίνηση αυτή εξόργισε τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος αφού είχε εγκαλέσει τον Κ. Κρεμαλή γιατί έχει «διαφορετικό σύστημα αξιών», ζήτησε την παραπομπή του στο πειθαρχικό ως πράκτορα του εχθρού... Ευτυχώς η πρόταση καταψηφίστηκε.

Στο ΤΕΕ θεωρούν πως θα υπάρξει και συνέχεια αφού ουδείς επιθυμεί αλλαγές στο σαθρό καθεστώς λειτουργίας του επαγγέλματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v